De appels met peren-lijstjes: Wie kreeg de meeste goals tegen?

Het jaar 2017 zit er op. Net als vorig jaar is het weer tijd voor de ‘lijstjes’. Het Amsterdamsche Voetbal ploos het eerste deel van het seizoen helemaal uit en kwam tot de leukste lijstjes. Wie deed het nou het best en wie presteerde het slechtst? Wie scoort er het meest en welke defensie kreeg er de meeste tegen? Het Amsterdamsche Voetbal volgt 113 teams bij de mannen. Vandaag in het eerste deel: wie kreeg de meeste tegendoelpunten?

Omdat niet iedereen evenveel wedstrijden heeft gespeeld, hebben wij het gemiddeld aantal tegengoals per wedstrijd genomen. Mocht er een gelijk gemiddelde uitkomen dan geeft het totaal aan tegendoelpunten de doorslag.

In 2015 stond Forza Almere (in december dit seizoen teruggetrokken uit de competitie) bovenaan met 65 tegendoelpunten in dertien wedstrijden. In 2016 was deze niet zo eervolle eerste plaats voor RKAVIC (69 tegengoals in 12 wedstrijden, gemiddeld 5,75). AC Amsterdam (zondag) kreeg er in 2016 gemiddeld (0,62) de minste tegen met vijf tegengoals in acht wedstrijden. In 2015 was dat Buitenveldert (zaterdag) met een slechts zeven tegen goals in dertien wedstrijden (0,54).

[table “219” not found /]
Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!