Arabi el Abdessadak schiet ZSGOWMS voorbij VVH/Velserbroek

Eindelijk heeft Arabi el Abdessadak zijn waarde weer kunnen bewijzen voor zondag derdeklasser ZSGOWMS. De aanvaller maakte op bezoek bij VVH/Velserbroek het enige doelpunt voor de Amsterdammers en bezorgde zijn ploeg daarmee een belangrijke 0-1 overwinning.

Na de nederlaag tegen SDZ (2-0) en een opvallend gelijkspel tegen Alliance’22 (0-0) komen deze drie punten ZSGOWMS niet slecht uit. “Voor ons vertrouwen kunnen we deze goed gebruiken”, zegt El Abdessadak. Bij een nederlaag zou de degradant in de onderste regionen blijven hangen, nu lijkt de weg omhoog te zijn gevonden met een achtste plek op de ranglijst. En op de overwinning in Velserbroek viel weinig af te dingen.

Het spelbeeld leek op het duel met Alliance’22. ZSGOWMS constant in de aanval, maar de beloning bleef uit. “Voorin zijn we nog een beetje zoekende. Soms is het te gehaast, alsof we snel moeten scoren.” El Abdessadak heeft een oplossing voor dat probleem: even rustig aan doen. “Kijken wie er beter voor staat, meer geduld. Dan komen die doelpunten echt wel.”

Tegen VVH/Velserbroek nam de invaller zijn verantwoordelijkheid. Nog voor de rust kwam in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Doganay Göc. Opnieuw als invaller, want een week geleden deed hij ook de laatste tien minuten mee tegen Alliance’22. “Eindelijk mag ik laten zien dat ik het nog steeds kan. Ik merk wel dat ik in de wedstrijd moet komen voordat ik mijn acties weer kan maken.”

Eén zo’n actie bleek voldoende voor de drie punten. El Abdessadak sprintte na een lange bal weg bij zijn directe tegenstander, omspeelde de doelman en schoof de bal in de zeventigste minuut binnen: 0-1. Het vlaggen van de grensrechter voor buitenspel was tevergeefs. “Dit vind ik de mooiste doelpunten”, glunderde de matchwinner.

Het heeft ook even geduurd, zegt hijzelf. Vanwege een vakantie miste de aanvaller een groot deel van de voorbereiding en het fit worden duurde langer dan verwacht. “Dat was allemaal mijn schuld. Ik dacht dat ik het ondanks mijn leeftijd even zou kunnen. Nou niet dus, want zo werkt het niet. Ik bleef voor mijzelf maar rondjes rennen om het Sloterpark om fit te worden.”

Een terugval van een liesblessure gooide opnieuw roet in het eten. Dat zette El Abdessadak, bezig aan zijn tweede seizoen op Sportpark Ookmeer zelfs aan het denken. “Ik dacht zelfs even aan stoppen. Ik voelde mij nutteloos, ik baalde dat ik mijn steentje niet kon bijdragen. Wanneer komen mijn minuten?! Er is genoeg concurrentie, maar ik weet van mijzelf dat ik ook van waarde kan zijn.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.

Archieffoto Josta van Zoonen | Arabi el Abdessadak

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)