Aramez Popon gaat met zijn broer Rydell voetballen bij DWS

Aramez Poepon en Devinjo Plet stappen over naar De Meteoor

De voetbalvrienden Aramez Poepon en Devinjo Plet maken samen de overstap van FC Almere naar De Meteoor. Hiermee volgen zij hoofdtrainer Charles Loots, die dezelfde weg bewandelt. Hij staat volgend seizoen aan het roer bij de club uit Amsterdam-Noord. De redenen voor de overstap van Poepon en Plet zijn verschillend, desondanks hebben ze er het samen meerdere malen over gehad.

Poepon

“Ik had gesproken met Charles en het bestuur van De Meteoor en kreeg daar gelijk een positief gevoel bij”, vertelt de 30-jarige Poepon. In het gesprek gaf de club aan de ambitie te hebben om voor de prijzen te gaan voetballen, dat sprak de middenvelder aan. “Het was voor mij wel eventjes nadenken of ik de overstap zou maken. Nu voetbal ik op zaterdag en De Meteoor speelt op zondag.” Hij ging dus eerst in gesprek met zijn familie, maar al vrij snel had hij de knoop doorgehakt om de overstap te maken.

Trainer Loots ziet in Poepon echt een verlengstuk, de twee kennen elkaar al van voor de gezamenlijke periode bij FC Almere. Gezien de ervaring van Poepon op een hoger niveau (o.a. Purmersteijn) wil hij zijn nieuwe club verder brengen. “Ik ben natuurlijk niet meer de jongste, dus ik neem veel ervaring mee naar De Meteoor. Dit wil ik graag delen met de andere spelers en het team op sleeptouw nemen. En het is alleen maar mooi om zoiets te beleven. Het gaat er uiteindelijk om dat je plezier hebt tijdens het voetballen.”

“Ik ben blij dat Devinjo Plet ook de keuze heeft gemaakt om naar De Meteoor te gaan”, vertelt Poepon verder. De twee hebben meerdere malen gesproken over de overstap en hebben ook buiten het veld contact.

Plet

“Ik zat sowieso al na te denken wat ik wilde doen, ik twijfelde namelijk of ik wel door wilde blijven voetballen. Onder trainer Charles begon ik weer plezier in het voetballen te krijgen, dat had ik eigenlijk wel gemist. Alleen door deze situatie met corona begon ik dus te twijfelen of ik wel door wilde gaan”, vertelt Plet. Hij hakte de knoop door om zijn gevoel te volgen en FC Almere te verlaten. “Toen ben ik veel met Aramez gaan praten.” Ze spraken over de wensen van Plet, over wat zijn gevoel zei en hoe hij zelf tegenover het voetbal stond. “Toen hebben we ook over De Meteoor gesproken. Eerst dacht ik wel ‘huh, De Meteoor dat is in de vierde klasse?’, alleen toen luisterde ik eigenlijk nog niet naar mijn gevoel. Toen dacht ik alleen aan de ranglijst.”

Na een paar gesprekken met hoofdtrainer Loots sprak Plet met Poepon. “Aramez is eigenlijk een soort mentor voor mij. En hij vroeg weer naar mijn gevoel. Uiteindelijk is het belangrijkste dat ik me goed voel bij de club, daardoor ga ik ook weer beter voetballen. En ik voel me goed bij de club en trainer, verder gaat Aramez er ook voetballen. Daarom heb ik besloten om de overstap te maken.”

Foto: Archieffoto door Jose Mol

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)