Argentijnse Arce (HBOK): “Droom om profvoetballer te worden”

Aldo Nicolas Arce is een Argentijnse speler met een rijke clubcarrière. De 25-jarige voetballer is sinds begin november 2018 neergestreken in Amsterdam, waar hij voor HBOK speelt.

Verleden

Arce woont op zichzelf sinds hij besloot het avontuur in Europa aan te gaan. “Ik verliet acht jaar geleden mijn land om profvoetballer te worden”, legt Arce uit. “Inmiddels heb ik al in Spanje, Italië en Engeland gewoond.” De clubs waar hij speelde, zijn nauwelijks in één adem op te noemen. Atlético de Marbella (Spanje), RSD Alcalá (Spanje, Tweede Team), Brindisi (Italië), RSD Alcalá (Spanje, Tweede Team), Extremadura UD (Spanje), Atlético San José Promesas (Spanje), Bromley F.C. (Engeland), Atlético San José Promesas (Spanje), Penn & Tylers Green F.C. (Engeland), CD Madridejos (Spanje) en CD Marchamalo (Spanje). Het waren zijn clubs tussen 2011 en 2018. “Op 3 november maakte ik vervolgens mijn debuut bij HBOK.”

HBOK

De Argentijn heeft het na anderhalf jaar nog altijd uitstekend naar zijn zin in Amsterdam. “Ik kwam via mijn vriend Fouad bij HBOK terecht. Ik trainde namelijk een maand bij OFC en daar zag Jan (de Haze, red.) mij trainen. Zo ben ik bij het Eerste Elftal van HBOK gekomen. Mijn teamgenoten hebben me écht op mijn gemak laten voelen.” Als Argentijn brengt Arce meer gif in het elftal dan zijn teamgenoten wellicht kunnen brengen. “Mijn teamgenoten kenmerken mij als een speler met een agressief karakter. Ik ben bovendien te herkennen aan mijn manier van verdedigen en mijn positieve houding, ongeacht wat er in de wedstrijd gebeurt.”

Droom

Nog altijd heeft Arce het doel ooit te slagen bij een profclub. Of dat nou in Nederland is, of in het buitenland. Wat zijn z’n toekomstplannen? “Ik vraag me dat elke dag af en het kan nog dagelijks variëren: ik ben pas 25 jaar oud. Mijn droom is om een profvoetballer te worden. Dat is moeilijk, dus werk ik hard om het te bereiken. Daarom is het belangrijk dat ik dit seizoen mijn werk binnen de lijnen goed doe en dat de club ook goed presteert.” Voor nu concentreert Arce zich op zijn tijd bij HBOK, de ploeg die op de zesde plaats is terug te vinden in de Tweede Klasse. “Vorig seizoen in deze periode stonden we op de derde plaats in de competitie. Maar er komt nog een zeer belangrijk gedeelte aan. Zoals ik al eerder zei: ik ben zeer positief”, aldus Arce.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Sandy Wijsman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)