Foto: Ton van Eenennaam

‘Argonaut in hart en nieren’ Wouter Winters (Aalsmeer) ook terug naar het oude nest

Wouter Winters bewandelt dezelfde weg als ploeggenoot Jasper Werkhoven. De verdediger van FC Aalsmeer keert na één seizoen terug naar Hoofdklasser Argon, waar hij de gehele jeugdopleiding heeft doorlopen.

“Het ligt niet aan Aalsmeer dat ik vertrek. Ik ben Argonaut in hart en nieren en nu ik een jaar weg ben bij Argon, besef ik dat het mijn club is. Ik voel me bij Argon erg thuis met vrienden en familie langs de lijn. Ik begon het te missen en wilde graag terugkeren.”, legt Winters uit. Hij speelde vanaf zijn vijfde jaar in Mijdrecht en kijkt erg uit naar zijn terugkeer. “Ik heb er echt zin in. Het kriebelt nu alweer om op het hoofdveld te staan met mijn familie en vrienden langs de lijn. Ik ga het straks nog meer waarderen dat ik bij Argon speel.”

Zijn gedachten over een terugkeer speelden al wat langer. “Ik wist het voor mijzelf al wel, maar wilde nog even wachten op een gesprek met de nieuwe trainer (Ron van Niekerk, red.). Ik heb hem gisteren (dinsdag) gesproken en mijn gevoel bij hem was goed. De gesprekken zijn allemaal snel gegaan en ik ben blij dat ik terugkeer naar huis.” Eerst wacht hem nog dit seizoen af te maken met FC Aalsmeer. “In het begin was het even wennen, omdat het een ander klimaat is dan ik gewend was bij Argon. Ik ben er steeds meer aan gewend geraakt en nu ik op mijn ‘plekkie’ zit, ga ik de komende maanden nog alles geven voor de club.”

Winters hoopt dat hij volgend seizoen met Argon in de Hoofdklasse kan spelen. Momenteel bezetten de Mijdrechters de laatste plaats. “Het zou mooi zijn als ze erin blijven, want dan is het voor mij ook weer een stapje omhoog. Als ze degraderen, gaan we volgend seizoen vol voor het kampioenschap. Dat zal moeten lukken, mits iedereen blijft natuurlijk.”

Verslag Roy Baltus
Foto Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)