De Dijk - Arsenal

Arsenal bekert door na nipte overwinning op De Dijk

ASV Arsenal heeft de volgende ronde van de beker bereikt. De ploeg van hoofdtrainer Imro Wielkens won in een Amsterdams onderonsje met ASV De Dijk met 0-1.

Beide ploegen speelden met veel talenten in het elftal. Waar Arsenal zijn spelers rust gunde voor de belangrijke competitiewedstrijden in de tweede klasse, had De Dijk te kampen met een reeks blessures. Het leverde een interessant duel op, waarbij velen de kans kregen om zichzelf aan hun trainer te laten zien. De Dijk zette in de openingsfase van het duel de tegenstander slim vast en kwam driemaal dichtbij het doel van Arsenal. Schadrac Leijgraaff, John Bangura en Rick Kreft waren echter niet scherp genoeg.

Aan de andere kant creëerde Arsenal eveneens de nodige kansen om op voorsprong te komen. Kiet Versluys kreeg de grootste kansen, maar telkens lukte het de aanvaller niet om de bal goed te raken. Zo bleef de eerste helft over en weer gaan, al hoefden beide keepers geen grote reddingen te verrichten om de stand gelijk te houden. Aangezien de meeste schoten recht in de handen van de keeper gingen, stond in de rust nog altijd de brilstand op het scorebord.

In de tweede helft zette Arsenal een tandje erbij en kreeg het de wedstrijd steeds meer onder controle. De bezoekers lieten enkele uitstekende aanvallen zien, waarbij de openingstreffer binnenviel. Na een prachtige combinatie aan de rechterkant van het veld kreeg Versluys de bal voor zijn voeten. De aanvaller hoefde uitsluitend nog zijn voet achter de bal te zetten en maakte zo het eerste doelpunt van de wedstrijd.

Het bracht De Dijk bepaald niet van de wijs af. De thuisploeg ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar stuitte telkens op het tactisch uitstekend staand Arsenal. In de slotfase van het duel kregen Bangura en Maurice de Ridder nog twee grote kansen voor De Dijk, maar beiden kregen de bal niet tegen de touwen aan. Arsenal kreeg op zijn beurt nog de kans om de score uit te breiden, maar Versluys kreeg de bal wonder boven wonder niet het doel in.

Wielkens was na het duel tevreden over zijn ploeg. “We hadden vandaag veel jonge spelers in de groep, waardoor de vaste patronen nog niet in het elftal zaten”, zo legt de oefenmeester uit. “Daardoor mis je bijvoorbeeld beweging voorin. Aan de strijd lag het vandaag echter niet. Ik denk dat we het verdiend hebben om een ronde verder te komen en we kijken nu weer vooruit richting het competitieduel met Marken.”

De Dijk-hoofdtrainers Gerrie Breugem en Ron Stoffels konden leven met de nederlaag. “Natuurlijk is het jammer dat we verloren, anderzijds is de competitie het belangrijkst. We missen momenteel zoveel spelers, waardoor het moeilijk is om tegen Arsenal tegenstand te bieden. We hebben ons in de wedstrijd echter goed gehouden en konden in de slotfase nog voor een strafschoppenserie zorgen. Helaas lukte dat niet.”

Tekst: Jordi Smit