Arsenal benut overwicht met 2-0 zege op FC Almere

ASV Arsenal heeft tijdens zijn eerste competitiewedstrijd direct een overwinning behaald. De ploeg van hoofdtrainer Imro Wielkens won op het eigen complex met 2-0 van FC Almere.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Aan het duel tussen Arsenal en FC Almere was duidelijk te merken dat het om een openingsduel ging. Beide ploegen waren nog niet scherp aan de bal en leidden dan ook veel balverlies. Ondanks alle slordigheden kreeg Arsenal drie tot vier grote kansen op een voorsprong die de Amsterdammers allemaal misten. Vlak voor rust beloonde de thuisploeg zichzelf alsnog. Kiet Versluys zorgde dat zijn ploeg bij de theepauze op 1-0 stond.

De voorsprong gaf Arsenal in de tweede helft het vertrouwen om door te gaan. Het spel speelde zich grotendeels af op de helft van FC Almere en de gastheer creëerde opnieuw meerdere grote kansen, maar opnieuw lukte het Arsenal niet om te scoren. De toeschouwers langs de kant vreesden dan ook dat Arsenal nog de deksel op zijn neus zou krijgen. In de blessuretijd maakte Shanon Schet echter nog een treffer, waardoor Arsenal het duel met een 2-0 overwinning afsloot.

“Vandaag had ik geen enkel moment het gevoel dat we de wedstrijd niet zouden winnen”, vertelde Wielkens na afloop van het duel. “We domineerden de wedstrijd, maar vergaten onszelf met de vele kansen te belonen. Naast de verbetering in de uitvoering moeten we werken aan het conditionele gedeelte. De overwinning voelt echter goed.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eennenaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)