Arsenal boekt een kleine overwinning op Jong Holland

ASV Arsenal heeft een moeizame wedstrijd tegen Jong Holland met een overwinning afgesloten. De Amsterdammers maakten pas in de eindfase van de wedstrijd de 0-1.

De ploeg van trainer Imro Wielkens ging voortvarend van start en zocht nadrukkelijk naar de voorsprong, maar ging niet effectief genoeg met de kansen om. Het had voor een gedeelte te maken met de omstandigheden, want door hevige tegenwind lukte het niet eenvoudig om de bal van A naar B te spelen. Het hield achterin echter goed de nul, waardoor tijdens de theepauze nog de 0-0 op het scorebord stond.

Ook in de tweede helft lukte het Arsenal een lange tijd niet om de treffer te maken. Het resulteerde erin dat de bezoekers moesten afwachten totdat de kans voor het winnende doelpunt zou komen. Die kwam een kwartier voor tijd langs. Uit een standaardsituatie lukte het Daniel Rasche om de bal uit de rebound binnen te schieten. Vervolgens deed Jong Holland er nog alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar daarin slaagde het team niet.

Wielkens keek na afloop met tevredenheid naar het duel. “In de eerste helft vergaten we onszelf te belonen, maar de treffer was uiteindelijk verdiend. Dan is het natuurlijk nog wel even billenknijpen voor ons. Zo schoten ze een vrije trap net naast. We hebben echter het geluk dat we een van de beste keepers van de amateurvelden op doel hebben staan. We hebben gestreden en uiteindelijk terecht drie punten overgehouden.”