Arsenal boekt krappe overwinning op bezoek bij OSV

Arsenal heeft zaterdagmiddag een krappe overwinning geboekt. De Amsterdammers wonnen in een uitwedstrijd tegen OSV in de slotfase met 0-1.

De bezoekers troffen een elftal dat nog niet bepaald goed aan het seizoen was gestart. Onder leiding van de nieuwe hoofdtrainer Maurice Renger begon OSV teleurstellend aan het bekeravontuur door slechts één punt uit drie wedstrijden te behalen. Vervelender was echter nog dat OSV in die duels geen enkele treffer wist te maken, terwijl de club wél 9 doelpunten tegen kreeg. Daardoor moest de club gevoelsmatig iets rechtzetten in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Renger koos ervoor om wat verdedigender te spelen en daarmee meer te gokken op de snelheid van de aanvallers. Aan de andere kant miste Arsenal enkele bepalende spelers, waardoor het spannend werd wie met de eerste drie punten ervandoor zou gaan.

OSV en Arsenal begonnen redelijk gelijkwaardig aan het duel, maar in de loop van de eerste helft nam OSV steeds meer het initiatief. De gastheer creëerde de nodige kansen, maar de problemen met scoren bleken ook in dit duel van toepassing. Ook aan de andere kant kwamen de nodige kansen voorbij, maar Arsenal bleek eveneens slordig in de afronding. Daarom stond in de rust nog altijd de brilstand op het scorebord.

OSV besloot in de tweede helft wat meer te pushen, waardoor Arsenal de nodige ruimte kreeg om een doelpunt te maken. Vijf minuten voor tijd kwam Arsenal dan ook op voorsprong na een ongelukkig moment van de keeper. De doelverdediger probeerde de bal uit een voorzet te pakken, maar gleed het zestienmetergebied uit. De bal kon vervolgens worden opgepakt door Omar Boukhari. Hij gaf de bal vervolgens voor, waarna Daniel Rasche simpel de openingstreffer kon maken. In de slotfase mocht Hidde Rozendaal namens OSV nog aanleggen voor een penalty, maar Youssef el Abdallaoui keerde de bal. Daardoor ging Arsenal met een 0-1 overwinning naar huis.

“Ze zeggen dan dat je geluk afdwingt, en daarmee ben ik het op een bepaalde manier eens, maar waarschijnlijk moet de gifbeker helemaal leeg bij ons”, stelt Renger. “Persoonlijk ben ik absoluut trots op de boys, want we zijn in staat geweest om de strijd te leveren die ik wilde zien. Helemaal na het debacle van vorige week. De jongens lieten zien dat ze wilden winnen en daarvoor wilden werken. Nu staat ons echter niets anders te doen dan komende week weer te trainen en dan volgende week tegen DVVA fris uit de startblokken te komen.”

Arsenal-trainer Imro Wielkens prijsde na de wedstrijd onder meer zijn doelman. “Youssef vind ik persoonlijk de beste keeper op de amateurvelden. Hij houdt in de eindfase bij enkele één-op-één situaties zijn doel schoon en in de blessuretijd keert hij ook nog de penalty. Uiteindelijk hebben we de punten voor een groot gedeelte te danken aan hem. Al staat hij daar natuurlijk ook voor.”

Tekst: Jordi Smit