JOS Watergraafsmeer - Arsenal

Arsenal boekt verrassende overwinning op JOS Watergraafsmeer

JOS Watergraafsmeer heeft een pijnlijke nederlaag geleden tegen ASV Arsenal. De derdedivisionist, die het moest doen zonder een aantal basiskrachten, ging zaterdagmiddag op het eigen complex met 0-2 onderuit.

De spelers van Arsenal waren terug van een week vrij en speelden tegen JOS Watergraafsmeer weer hun eerste duel. Door wat afwezigen moest hoofdtrainer Imro Wielkens creatief zijn met zijn opstelling, maar vanaf de aftrap kon de oefenmeester zeker niet ontevreden zijn. Zijn ploeg liet een uitstekende organisatie zien en gaf JOS Watergraafsmeer daarom geen ruimte om te voetballen. De thuisploeg kon daar weinig tegenover zette en leed daarom veel balverlies op gevaarlijke plekken. Het resulteerde in het eerste doelpunt voor Arsenal. Uit de tweede lijn schoot de tweedeklasser gevaarlijk op doel. Hoewel de doelverdediger van JOS Watergraafsmeer de bal in eerste instantie kon pareren, was het in de rebound alsnog raak. Nieuwkomer Shanon Schet bracht de bezoekers een voorsprong.

De gastheer probeerde wat tegenover de achterstand te zetten, maar eenvoudig ging dat niet. Aan de rechterkant was Kobina Plange een aantal keer gevaarlijk weg, maar hij kwam maar niet los van zijn directe tegenstander. Daardoor kon hij uitsluitend met een afzwaaier gevaarlijk zijn voor zijn ploeg. Het team van Wielkens bleef ondertussen met vertrouwen voetballen en stichtte bovenal in de counter veel gevaar. Het was daarom niet verrassend dat Arsenal op een ruimere voorsprong kwam. De Amsterdammers kregen een hoekschop die Stefan Batista Pereira in het strafschopgebied uitstekend binnenkopte. JOS Watergraafsmeer-trainer Cor ten Bosch liet zich daardoor steeds nadrukkelijker aan de zijlijn zien en was duidelijk niet tevreden over zijn team. Voor rust kon de club alleen nog met een vrije trap voor gevaar stichten, maar de bal ging ver over.

Ten Bosch hoopte dat zijn ploeg in de tweede helft anders uit de kleedkamer kwam, maar ook daarin had JOS Watergraafsmeer overduidelijk moeite om de scherpte te vinden. De divisionist, die half augustus weer aan de competitie begint, had daarbij de pech dat Shane Wolff een uitstekende dag had. De keeper van Arsenal hield JOS Watergraafsmeer na rust diverse malen van scoren af, waardoor de thuisploeg voornamelijk tegen zichzelf begon te voetballen. Aan het einde van het duel liep Arsenal overduidelijk op zijn tandvlees, maar de spelers hielden het lang genoeg vol om de bezoekers op een verdiende overwinning te trakteren.

Na afloop was Ten Bosch teleurgesteld in zijn ploeg. “Aangezien we verschillende spelers misten, kregen jongens de kans om zichzelf te laten zien”, vertelde de hoofdtrainer. “Helaas hebben we vandaag voor weinig gevaar kunnen zorgen. De scherpte ontbrak gedurende het duel, waardoor Arsenal de mogelijkheid had om te voetballen. Natuurlijk begrijp ik dat het moeilijker is als enkele bepalende spelers niet aanwezig zijn, maar dit was juist hun kans om hunzelf te bewijzen. Dan is het jammer als spelers niet uit de verf komen.” Desondanks houdt Ten Bosch hoop. “Uiteindelijk zitten we pas in de voorbereiding, maar de nederlaag is natuurlijk wel jammer.”

Wielkens was begrijpelijkerwijs meer tevreden over zijn ploeg. “We hebben vandaag een goede wedstrijd op de mat gelegd. Waar we vandaag plotseling niet over enkele spelers konden beschikken, heeft de rest van het team het goed gedaan. We moeten natuurlijk wel opmerken dat JOS Watergraafsmeer enkele spelers miste en het blijft maar een oefenduel, maar we konden op bepaalde onderdelen absoluut vooruitgang zien.” In de slotfase ging Wielkens nog een paar keer flink tekeer. “Hoewel we dat niveau in de verste verte niet hebben, willen we Atlético Madrid uitstralen. Die passie moeten we op het veld laten zien. Daar past soms ook een fanatieke trainer bij”, beëindigt Wielkens met een knipoog.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!