Arsenal boekt zwaarbevochten zege op EDO

Het is Arsenal gelukt om de uitwedstrijd tegen EDO winnend af te sluiten. De Amsterdammers wonnen moeizaam met 1-3 van de degradatiekandidaat.

Het basiselftal van Imro Wielkens slaagde er zaterdagmiddag razendsnel in om op een voorsprong te komen. Stefan Batista Pereira zorgde voor de openingstreffer, waardoor Arsenal een fijn steuntje in de rug kreeg. Na twintig minuten raakten de bezoekers echter steeds meer de grip kwijt en kwam EDO beter in de wedstrijd. Het resulteerde vlak voor rust in een doelpunt van Sander Loogman, waardoor beide ploegen met een gelijke stand de kleedkamers opzochten.

Arsenal nam zich in de rust voor om sterk de tweede helft in te gaan en dat lukte. Hoewel het niet direct resulteerde in enorme kansen, slaagde Arsenal er wel steeds beter in om het overwicht te houden. In de slotfase van het duel kreeg de club het voor elkaar om de overwinning naar zich toe te trekken. Respectievelijk Sven Gomes en Batista Pereira waren de makers van de 1-2 en 1-3. Beide doelpunten vielen op aangeven van Oseanu Doorn.

Voor Wielkens was het een flinke opluchting dat zijn ploeg er alsnog een overwinning uit perste. “De conclusie is dat er de komende weken nog voldoende werk aan de winkel is”, zo benadrukte de oefenmeester na afloop. “Het is echter positief dat we vandaag alsnog wisten te winnen. Zulke wedstrijden heb je er altijd bij zitten en dan moet er simpelweg resultaat behaald worden. Dat hebben we gedaan.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)