Arsenal draait achterstand razendsnel om in terechte overwinning

ASV Arsenal heeft opnieuw de drie punten binnengehaald. De Amsterdammers kwamen tegen Marken op achterstand, maar wonnen uiteindelijk met 4-1.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Dat Marken een taaide tegenstander is, bleek wel aan de openingsfase van de wedstrijd. Hoewel Arsenal over het meeste balbezit beschikte, was het Marken dat de grootste mogelijkheden kreeg. Na ruim een half uur spelen kwam de thuisploeg dan ook op een voorsprong via Arno Boes. Kort daarna zorgde Arsenal echter voor de gelijkmaker via Daniel Rasche. Het leek de ruststand te worden, maar dankzij een treffer van Junior Toretta gingen de bezoekers zelfs met een 2-1 voorsprong te rust in.

Arsenal kwam in de tweede helft een stuk beter uit de kleedkamer. De Amsterdamse vereniging had de controle in de wedstrijd en kreeg de nodige kansen om de stand te verruimen. Dat lukte door treffers van Sven Gomes en Kiet Versluys, waarmee Arsenal de wedstrijd positief afsloot. In de slotfase kreeg Melvin Holwijn nog wel zijn tweede gele kaart voor een schwalbe, waardoor de bezoekers met tien man op het veld overbleven.

Hoofdtrainer Imro Wielkens zag zijn ploeg een knappe overwinning behalen. “We wisten dat Marken goed zou spelen, maar moesten ons ertegen wapenen. Hoewel zij uitstekend aan de wedstrijd begonnen, hebben we het goed opgepakt en een terechte overwinning behaald. Volgende week moeten we op bezoek bij DVVA aan de bak en gaan we opnieuw proberen om de drie punten binnen te halen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)