Home / slideshow / Arsenal gaat onderuit bij Aalsmeer

Arsenal gaat onderuit bij Aalsmeer

Arsenal was zaterdagmiddag niet in staat om een resultaat te boeken tegen Aalsmeer. De Amsterdammers verloren met 2-0 van de kampioenkandidaat.

Bekijk alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Het was een stroperige wedstrijd aan de kant van Arsenal. De ploeg van Imro Wielkens had een aantal spelers die het miste, waardoor de trainer creatief moest zijn in de opstelling en besloot een aantal andere accenten in het Arsenal-spel aan te brengen. Deze kwamen echter niet volledig uit de verf. In plaats van het verrassen van de tegenstander, zorgde de verandering in tactiek ervoor dat Arsenal zich zélf uit de wedstrijd speelde.

De Amsterdammers hadden het in de eerste helft behoorlijk moeilijk met Aalsmeer en werden steeds verder achteruit gedrongen. Arsenal kreeg maar geen druk op de bal, waardoor Aalsmeer het betere van het spel had. De thuisploeg kwam aan het einde van de eerste helft op voorsprong. Na een individuele fout in de Arsenal-verdediging kwam de bal terecht bij Mike Dam. Hij twijfelde geen moment en maakte uitstekend af.

Het doelpunt was een duidelijke teleurstelling voor Arsenal, dat in de tweede helft alle zeilen bijzette om alsnog een goed resultaat te boeken. Wielkens besloot zijn tactiek in de rust om te zetten en daar plukte Arsenal direct de vruchten van. De bezoekers hadden meer controle over de wedstrijd en konden verder naar voren spelen, wat eveneens voor kansen zorgde. Daarvan wist Arsenal echter niet te profiteren.

Aan het einde van de wedstrijd besloot Wielkens om meer risico te nemen om uiteindelijk resultaat te boeken. Het zorgde er eveneens voor dat Aalsmeer gevaarlijk kon worden in de counter. Een goed uitgespeelde aanval van Aalsmeer kwam uiteindelijk bij Daan Vaneman terecht. Voor hem was het nog een koud kunstje om de bevrijdende 2-0 tegen de touwen aan te jagen. Arsenal wist vervolgens niet meer tot scoren te komen.

Na afloop was Wielkens vooral teleurgesteld over zijn eigen keuzes. “De jongens hebben keihard gewerkt, maar het leverde in de eerste helft simpelweg te weinig op. De organisatie was niet goed genoeg en dat is mijn fout. Voor de wedstrijd stonden we qua punten achter op Aalsmeer, maar binnen een marge dat we er eventueel overheen hadden gekund. Dus ik wilde de tegenstander wat in de war krijgen, maar in plaats daarvan raakten we zelf in de war. Dat kan ik mezelf verwijten”, aldus Wielkens, die volgende week hoopt op een beter resultaat.

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Send this to a friend