Arsenal geeft in slotfase tegen OSV voorsprong uit handen

OSV heeft zaterdagmiddag aan het duel met Arsenal drie punten overgehouden. De ploeg van trainer Maurice Renger draaide in de uitwedstrijd een achterstand om in een 1-2 overwinning.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

De bezoekers liepen afgelopen week tegen FC Aalsmeer tegen hun eerste nederlaag aan, waardoor ze in het duel met Arsenal weer op een goede prestatie hoopten. De tegenstander speelde echter een lastig systeem. Het zorgde ervoor dat OSV een geruime tijd moeite had om de wedstrijd onder controle te krijgen. Vlak voor rust kwam Arsenal daardoor op een terechte voorsprong. Sven Gomes zorgde voor de openingstreffer, waardoor de thuisploeg met een goed gevoel de kleedkamers opzocht.

In de tweede helft begon steeds meer een open duel te ontstaan. Waar Arsenal een aantal goede kansen kreeg om de score uit te breiden, lukte het OSV eveneens om het doel van de tegenstander onder vuur te nemen. Lang bleef de gastheer op een voorsprong staan, maar in het laatste kwartier draaide OSV de wedstrijd volledig om. Bij een corner zorgde Joey Noordenbos voor de gelijkmaker, waarna beide ploegen op zoek gingen naar de overwinning. OSV was de gelukkigste via Dave de Haze die in de slotfase met een raak geschoten strafschop voor de 1-2 zorgde.

De driepunter zorgde bij Renger voor een brede grijns op zijn gezicht. “Dit zijn heerlijke overwinningen om te vieren”, stelde hij. “Door blessureproblemen hadden we vandaag maar dertien spelers, maar alsnog lukt het ons om op basis van pure wilskracht de wedstrijd om te draaien. Je merkt een bepaalde drive in deze ploeg waar we van profiteren.”

De eindstand gaf Arsenal-trainer Imro Wielkens een teleurstellend gevoel. “Na de gelijkmaker wilden we nog vol voor de overwinning gaan, waardoor we achterin wat risico namen. Dan is het natuurlijk jammer als je uiteindelijk de deksel op je neus krijgt. De spelers hebben vandaag echter hard gevochten, dus daarover kunnen we tevreden zijn.”

Tekst: Jordi Smit