Home / Algemeen / Arsenal geeft overwinning op EDO in blessuretijd uit handen

Arsenal geeft overwinning op EDO in blessuretijd uit handen

Arsenal heeft in de zaterdag tweede klasse A vergeten om een grote stap te zetten richting handhaving. De ploeg van Imro Wielkens was tegen EDO dichtbij drie punten, maar gaf de overwinning in blessuretijd weg: 2-2. Arsenal moet zodoende in de komende wedstrijden tegen Monnickendam en Castricum nog volop aan de bak.

Arsenal begon niet heel goed aan het duel met de ploeg uit Haarlem-Noord. EDO had het betere van het spel, maar vergat in de eerste helft de leiding te nemen. Arsenal wist daarentegen geen kansen te creëren. “De eerste helft was zeker in het voordeel van EDO,” aldus Wielkens. “EDO heeft een goed voetballende ploeg met een aantal jongens die op hoog niveau hebben gevoetbald. Dat lieten zij in de eerste helft ook zien.”

Na de rust kwam er een ander Arsenal het veld op. De Amsterdammers namen het heft in handen en gingen op zoek naar de voorsprong. Die kwam er tien minuten na rust ook. Michiel van Gessel mocht aanleggen voor een vrije trap en schoot de bal fraai in de bovenhoek: 1-0. Arsenal ging na de treffer door en de thuisploeg verdubbelde acht minuten na de openingstreffer de voorsprong. Van Gessel stuurde Bas Beverwijk met een mooie steekpass de diepte in en de spits rondde beheerst af: 2-0.

Arsenal kreeg vervolgens kansen op 3-0, maar vergat de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Joost Kuhlmann wist tien minuten voor tijd aan de andere kant wel het net te vinden waardoor er nog een spannende slotfase volgde. Arsenal leek stand te houden en de punten te pakken, maar Yeboah deelde een keiharde tik aan de thuisploeg uit door in blessuretijd voor de gelijkmaker te tekenen: 2-2.

Wielkens hield door de late tegentreffer logischerwijs een teleurstellend gevoel over aan de wedstrijd. “Als ik naar de gehele wedstrijd kijk is een gelijkspel terecht, maar door de gelijkmaker in blessuretijd ben ik natuurlijk wel teleurgesteld. Wij hebben de kansen gehad op 3-0 en dan was de wedstrijd beslist. Uiteindelijk hebben wij dus twee punten laten liggen. Nu zullen wij goede resultaten moeten neerzetten tegen Monnickendam en Castricum.”

Kijk hier voor de overige uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Jos Spitteler

Meer nieuws op de clubpagina(s)▼

Send this to a friend