fbpx
Home / Algemeen / Arsenal haalt eigen niveau niet bij FC Aalsmeer

Arsenal haalt eigen niveau niet bij FC Aalsmeer

Voor Arsenal heeft het nacompetitie-avontuur op weg naar de zaterdag eerste klasse slechts één ronde geduurd. De ploeg van Imro Wielkens ging op bezoek bij herkanser FC Aalsmeer met 3-1 onderuit.

In Aalsmeer slaagden de Amsterdammers er niet in om hun eigen niveau te halen. “Ik heb niet het idee dat we hebben verloren van een team dat sterker is. We hebben in de tweede klasse tegen betere teams gespeeld. Dan doen we onszelf daar een beetje tekort in”, zegt Wielkens. “Of dat komt door de afwezigheid van Mick Hurks (in het buitenland, red.), waardoor we wat stootkracht misten, of dat het aan de spanning lag, kan je je afvragen. Misschien hebben we iets teveel persoonlijke foutjes gemaakt.”

Halverwege keken de bezoekers tegen een 1-0 achterstand aan, door een doelpunt van Sander Aznar Martinez. Toch kon Arsenal prima partij bieden tegen de nummer twaalf van de eerste klasse A. Een gelijkmaker van invaller Sven Gomes was daarom ook verdiend. De pas zeventienjarige spits werd gelanceerd door Aziz Ercan en wist daar wel raad mee: 1-1. “Hij was één van de drie A-junioren die op de bank zat. Daar is hij topscorer en wij misten iemand die makkelijk scoort. Dat is zijn grootste kwaliteit.”

Door een discutabele strafschop kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van FC Aalsmeer. Berry Kramer week voor het doel uit naar de zijkant, werd licht getoucheerd door doelman Danny de Lange en tot ieders verbazing besloot scheidsrechter Ferit Akkaya de bal op de stip te leggen. “Ik heb de beelden gezien en vind het geen penalty. Danny zat er ook helemaal doorheen”, vervolgde Wielkens. Aalsmeer-aanvoerder Burak Sitil maakte vanaf elf meter geen fout en vervolgens gooide Giliano Eijken het duel met de 3-1 helemaal in het slot.

Ondanks de nederlaag heeft Wielkens een goed gevoel overgehouden aan dit seizoen. Na een tiende plek vorig jaar eindigden de Amsterdammers deze jaargang knap als derde. Daar wil Arsenal na de zomer op voortborduren. “Het zal niet makkelijker worden. Het is juist een hele mooie uitdaging om dit te kunnen voortzetten. Als dat lukt, komt er vanzelf een moment dat we goed genoeg zijn voor de eerste klasse. Dat is geen obsessie maar een gezonde doelstelling.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma van de nacompetitie.

Foto’s Ton van Eenennaam

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)

Send this to a friend