Arsenal haalt uit tegen OSV

Arsenal heeft zaterdagmiddag goede zaken gedaan in de competitie. De Amsterdammers wonnen met ruime cijfers van OSV: 1-6.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Bliksemschicht

De ploeg van trainer Imro Wielkens ging voortvarend van start. Arsenal besloot de bal sneller naar voren te spelen door minder tijd te besteden aan de opbouw. Het moest erin resulteren dat het goed voetballende OSV minder in zijn kracht zou komen. Dat werkte, want Arsenal stond in een mum van tijd op een 0-3 voorsprong. Kemel Gezer maakte alle drie de doelpunten na een aantal prachtige aanvallen.

OSV was door de doelpunten duidelijk van zijn à propos en Arsenal domineerde de wedstrijd, totdat een aantal bliksemschichten ervoor zorgden dat de scheidsrechter het duel voor korte tijd staakte. Nadat de wedstrijd was verder gegaan, viel na twee minuten de aansluitingstreffer via Joey Noordenbos. Het maakte de Amsterdamse derby dan toch nog spannend. Arsenal besloot vervolgens eieren voor zijn geld te kiezen en de 1-3 vast te houden tot de rust.

Counter

In de tweede helft besloot Arsenal vanuit een gesloten verdediging de opereren en te gokken op de counter. De tactiek werkte, want in plaats van dat OSV nog een doelpunt maakte, schoot Arsenal driemaal raak. Eerst was het Tyrell Perri met de 1-4 en 1-5, daarna maakte Stefan Batista Peireira ook nog eens de 1-6. Het was uiteindelijk eveneens de eindstand in het duel. Met de overwinning staat Arsenal nu op een zevende plaats met 16 punten. Daarmee staat het op gelijke hoogte met OSV.

Sterke wedstrijd

Wielkens was na de wedstrijd meer dan tevreden met de overwinning. “Er zaten prachtige aanvallen en doelpunten tussen”, reageert de trainer op het duel. “Toen we na de staking doorgingen, riekte het naar gemakzucht, waardoor we het doelpunt tegen kregen. Tot de rust hebben we de wedstrijd goed doorgetrokken en in de tweede helft zijn we wederom volle bak gegaan. Vervolgens gaven we vrijwel niets meer weg, op een kopbal na.”

De overwinning komt op een prettig moment, aangezien het vanaf nu winterstop is. Een goed moment voor Wielkens en zijn spelers om tot rust te komen, zodat ze weer fit zijn voor de andere helft van de competitie. “Wij gaan nu de winterstop vieren en daarna ons in Barcelona voorbereiden op de tweede seizoenshelft”, aldus Wielkens.

Tekst: Jordi Smit