Arsenal heeft weinig te duchten van FC Zaandam

Zaterdag tweedeklasser Arsenal ligt nog altijd goed op koers voor een plek in de nacompetitie voor promotie. De ploeg van Imro Wielkens noteerde een ruime 4-0 overwinning op FC Zaandam. Tyrell Perri nam twee van de vier treffers voor zijn rekening.

“Dit was een verdiende overwinning en de score had misschien nog iets hoger kunnen uitvallen”, blikte een tevreden Wielkens terug. Halverwege was de buit al binnen met een 3-0 voorsprong. Na de rust werd er geen kans weggegeven en wist Arsenal de ruime marge vast te houden. Dat het ‘slechts’ 4-0 werd, lag aan het missen van meerdere goede kansen door Tyrell Perri (“had er twee extra kunnen maken”), Rico Hoeboer en Aziz Ercan.

Het begin was uitstekend voor de thuisploeg. Binnen veertig seconden had Mick Hurks de score geopend. Hoeboer veroverde de bal, haalde de achterlijn en zijn voorzet werd goed binnen gekopt door de clubtopscorer. In de twintigste minuut verdubbelde Perri de marge nadat hij de doelman omspeelde en de 2-0 in het lege doel kon schuiven. Enkele minuten voor rust deed Hoeboer hier als eindstation van een aanval over meerdere schijven een schepje bovenop: 3-0.

Uiteindelijk werd de eindstand ruim tien minuten voor tijd door Perri op 4-0 bepaald. Met een benutte strafschop maakte hij alweer zijn veertiende doelpunt van dit seizoen. Arsenal deed op die manier goede zaken in de race om de nacompetitie. “Onze doelstelling is om derde te worden, dat is het hoogst haalbare. We willen proberen de nacompetitie te bereiken, via de derde periode (één punt achter koploper OSV, red.) of de competitie.”

Ondertussen is Wielkens ook druk met het versterken van de selectie om op termijn de stap naar de eerste klasse te maken. Na afloop van de overwinning maakte Arsenal bekend dat Marwin Samseer (FC Weesp) en Björn Purperhart (Zeeburgia) volgend seizoen voor de Amsterdammers spelen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: John Beckman