Home / Algemeen / Arsenal heeft langere adem dan HBOK na knotsgekke slotfase
Foto: Rikus de Lange

Arsenal heeft langere adem dan HBOK na knotsgekke slotfase

In een spectaculaire apotheose heeft Arsenal in de slotfase de volle buit behaald bij HBOK. De ploeg van Imro Wielkens keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan, maar in een tijdsbestek van twee minuten draaiden de gasten de score volledig om: 3-4.

Zware ontgoocheling en onbegrensde euforie. Het lag allemaal heel dicht bij elkaar aan de Termietengouw. Dat Wielkens deze driepunter niet meer zag aankomen, staat buiten kijf. “We gingen hier voor minimaal een punt. Dat het er drie worden is misschien iets teveel, maar ik ben hier niet rouwig om”, knipoogt de oefenmeester.

Marc Onsia stond er vanzelfsprekend heel anders bij na afloop. “Je ziet het gebeuren he. Ik denk dat we er wel tien hadden moeten maken. Ik zei in de rust (2-0 red.) dat het al 5-0 had moeten staan. We moeten nou eens gaan leren de ballen er in te schieten. Je mag met alle respect voor Arsenal dit echt niet verliezen. We bleven ze maar in het zadel helpen. Dan loop je tegen deze domper aan.”

Een gemakkelijke zege leek in de maak voor HBOK na een vroege openingsgoal van Joey Noordenbos. De treffer werkte niet als een boost voor de thuisploeg. Zowel HBOK als Arsenal maakten er een slordig eerste bedrijf van. Het resulteerde wel in de nodige kansen. Zo vergat Holwijn te profiteren van een slechte pass van Max Sajet en mikte Ronday na een kwartier spelen te hoog.

Het meeste gevaar kwam van HBOK. Sverre Ubbels stoomde op, maar vergat oog-in-oog met doelman Roemer Geerdes een hoek uit te kiezen. Na een klein halfuur moest Geerdes alsnog vissen. Arsenal werkte een voorzet van Gregory Fernand onvoldoende weg en Sajet maakte hier dankbaar gebruik van. In de fase daarna verzuimden Noordenbos en Ronday het duel op slot te gooien. Aan de overzijde redde Raymond Dirven sterk op een inzet van Brenden den Breeijen.

Arsenal opende na rust sterk en vond via Holwijn de aansluiting: 2-1. Niet lang hierna stelde Noordenbos uit een steekbal van Sverre Ubbels orde op zaken. Met deze marge leek er weinig aan de hand voor HBOK. Echter was het moment in de 59ste minuut al een waarschuwing voor HBOK. Ronday had wederom het vizier niet op scherp en in de tegenaanval kwam Dirven goed zijn goal uit om een treffer van Holwijn te voorkomen.

Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers alsnog terug in de wedstrijd. Invaller Stefan Batista Pereira zorgde via een HBOK-been en de onderkant van de lat voor de 3-2. Onsia: “Na dit doelpunt voelde ik het al aankomen.” De keuzeheer kreeg gelijk, want Arsenal vocht zich in de laatste vijf minuten zeer verrassend en knap naar de zege. De 3-3 van invaller Daniel Rasche was al een striem voor HBOK. Dat het een minuut later door een kopbal van Holwijn zelfs 3-4 werd, hield niemand meer voor mogelijk.

“We hadden al een paar goede duels gespeeld. Alleen je wordt op ervaring en slimheid afgetroefd. Dat we vandaag dan wel winnen, geeft enorm veel vertrouwen. De eerste paar duels waren leergeld, dit tankt vertrouwen”, keek een blije Wielkens terug op de openingsperiode van het seizoen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)