Home / slideshow / Arsenal maakt het nog onnodig spannend tegen Zandvoort

Arsenal maakt het nog onnodig spannend tegen Zandvoort

Arsenal heeft in de 2e Klasse A thuis met 3-2 gewonnen van koploper Zandvoort. De Amsterdammers kwamen 3-0 voor, maar Zandvoort kwam nog terug tot 3-2. Tyrell Perri was de grote man met twee goals en een assist.

Bekijk hier alle uitslagen en de tussenstand in Zaterdag 2a

Imro Wielkens had zijn ploeg defensief opgesteld en in de 5e minuut resulteerde dat al in een doelpunt. Op het middenveld werd de bal veroverd en na een snelle counter kon Perri zijn eerste binnenschieten. Zandvoort had veel de bal, maar het lukte ze niet om door de compacte defensie van Arsenaal heen te spelen. Terwijl Arsenal verstandig zijn momenten koos om aan te vallen. Debutant Kiet Versluys scoorde twee maal in de eerste helft, maar beide treffers werden volgens de scheidsrechter vanuit buitenspelpositie gemaakt. De grootste kans voor Zandvoort kwam net voor rust, de ervaren keeper Youssef El Abdallaoui wist de bal bij een afstandsschot niet te klemmen, na wat grabbelen had hij de bal uiteindelijk toch vast.

Ook aan de andere kant had de keeper moeite met ballen klemmen, dat kwam Zandvoort duur te staan. Na 10 minuten in de tweede helft moest Daan Kerkman de bal lossen en Perri kon makkelijk zijn tweede van de middag maken. Kort daarna leek Arsenal de wedstrijd te beslissen, na wat gerommel kreeg Stefan Batista Pereira de bal voor zijn voeten en scoorde de 3-0. De wedstrijd leek over te zijn, Zandvoort had al de gehele middag moeite met kansen creëren en Arsenal was uiterst effectief. Maar in de 66ste minuut maakte Koen Michielsen met een knappe kopbal de 3-1 en kreeg de ploeg weer hoop. Zeker als een afstandsschot er ook nog in ging. Wielkens koos eieren voor zijn geld en zette Jean-Yves van der Korput, die net was ingevallen, in een 5-mans verdediging. Zandvoort probeerde met voorzetten vanaf de zijkant gevaarlijk te worden, maar El Abdallaoui hield zijn team op de been.

Wielkens is blij met zijn nieuwe keeper: “In alle vier de wedstrijden tot nu toe heeft hij bewezen een puntenpakker te zijn. De oefenmeester is sowieso wel tevreden met zijn ploeg: “Samen met Omar Boukhari en Virgil Spier is hij één van de steunpilaren, die die jonge jongens bij hand kan nemen. Het is een goede mix.” Eén van die jonge jongens is aanvaller Perri, Wielkens is zeer spreken over zijn pupil: “Tyrell is snel volwassen aan het worden, vroeger bleef hij wat makkelijk in de teleurstelling hangen, daarin maakt hij zeker stappen.”

Tekst: Kasper Spruijt

Foto: Jan Kruijdenberg – Orange Pictures

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)