Arsenal maakt het tot het einde spannend in doelpuntrijk duel met FC Weesp

Op papier zou FC Weesp geen probleem moeten vormen voor Arsenal. De ploeg uit Weesp stond voorafgaand aan het onderlinge duel op de twaalfde plaats, Arsenal bezette een plekje in de brede middenmoot. Twintig minuten voor tijd leek er ook weinig aan de hand voor de thuisploeg. Het had een 4-1 voorsprong, maar maakte het uiteindelijk nog erg spannend: 4-3.

Al binnen twee minuten had Arsenal de score geopend. Na een voorzet vanaf links kon Kobe Wielkens simpel intikken. Daarna volgden meer kansen voor de thuisploeg. Nadat Chevaz Levant eerst een kopbal over had gemikt, maakte hij er binnen het kwartier alsnog 2-0 van. Hij kwam alleen voor Georgios Planakis te staan en prikte de bal in de verre hoek.

Daarna kroop Weesp uit zijn schulp en creëerde het was kansjes. Zo schoot Scott Iredale in het zijnet. Even later ging de bal zelfs op de stip voor de bezoekers. Nadat doelman Maringho Kortlevers buiten de zestien de bal met moeite had weggekopt, werd deze alsnog ingeleverd door Capleton Muinguilo. De bal kwam terecht bij Jermaine Fitz James, die de zestien in ging en een strafschop versierde. Kortlevers leek de inzet van Daan Brandse in eerste instantie te stoppen, maar nadat de bal hoog de lucht in was gegaan, belandde deze alsnog in het doel: 2-1. Daarmee was de ruststand bereikt.

Met een uur op de klok zorgde Wielkens ervoor dat de marge weer twee werd. En enkele minuten later maakte ook Levant zijn tweede van de middag, met een geplaatst schot. Zowel Wielkens als Levant ging daarna op zoek naar een hattrick, maar verdedigend werd het wat gemakzuchtig. Uiteindelijk kon Weesp daardoor een klein kwartier voor tijd de 4-2 maken. Een droge schuiver van Iredale bracht de bezoekers weer wat dichter bij. FC Weesp geloofde er nog in en kwam zelfs nog terug tot 4-3. Nadat Kortlevers uit zijn doel kwam en geklopt was, kon Sofyan Atijany de aansluitingstreffer maken.

Er volgde een slotoffensief met lange ballen, waarin FC Weesp nog een paar keer gevaarlijk dicht bij de 4-4 was. Maar Arsenal kon opgelucht ademhalen en mocht drie punten bijschrijven. Volgende week gaat Arsenal op bezoek bij hekkensluiter Marken, terwijl FC Weesp bezoek krijgt van koploper AFCBekijk hier alle uitslagen, de stand en het programma in Zaterdag 2a