Arsenal met 3-1 te sterk voor OSV

In de tweede klasse zaterdag staat zo goed als elk weekend wel een Amsterdamse derby op het programma. Zaterdag 15 oktober ging OSV op bezoek bij Arsenal. Voorafgaand aan de wedstrijd had Arsenal zes punten behaald in drie wedstrijden, terwijl OSV alleen in de eerste wedstrijd 3 punten wist bij te schrijven. De bezoekers blijven op drie punten steken, want Arsenal was met 3-1 te sterk. Het puntentotaal van Arsenal komt daardoor op negen. Hierdoor doet de ploeg mee om de bovenste plekken in de competitie.

Het leek een voortvarende start voor OSV. Via de rechterkant gaf Joey Noordenbos de bal voor, maar zijn ploeggenoot schoot de bal een metertje naast. Binnen een minuut was het daarna raak. Arsenal-spits Kobe Wielkens haalde van circa 20 meter uit. Zijn schot in de linkerhoek was voor OSV-keeper Alison Pinas te machtig: 1-0. De gasten dachten op gelijke hoogte te komen, maar het wippertje van Joey Noordenbos werd door arbiter Jordy Schaft afgekeurd. Aangezien hij buitenspel had gestaan. In de beginfase golfde de wedstrijd op en neer. Er werden de nodige duels uitgevochten en vol energie werd de ene aanval door de ander gevolgd.

Twaalf minuten was het duel onderweg toen de 2-0 op het scorebord kwam. Een vrije trap werd voorgebracht en Jesse te Paske kopte naar het OSV-doel. Via de kluts verdween de bal uiteindelijk in het net, uiteindelijk had een van de blauwzwarten de bal het laatst geraakt. Arsenal kreeg nog meerdere kansen om de wedstrijd in het slot te gooien, maar de manschappen van trainer Imro Wielkens hadden het vizier niet op scherp staan. OSV daarentegen bracht meer strijd in de wedstrijd en combineerde dit met slim en snel voetbal. Hierdoor kwamen ze beter in de wedstrijd en kwamen ze enkele minuten voor rust weer terug in de wedstrijd. Jesse Willems schoot een vrije trap in de korte hoek, via de paal, binnen.

In de rust hadden beide trainers een belangrijke boodschap aan het team. Arsenal, dat enkele sterkhouders mist, moest de wedstrijd snel over de streep trekken. Terwijl OSV juist een resultaat wil halen. Het werd duidelijk dat OSV meer risico ging nemen, om de treffer proberen binnen te slepen. Uiteindelijk loopt OSV in het mes, na een razendsnelle omschakeling maakt Souhail Aanzi de 3-1. Aanzi schoot binnen terwijl hij tussen twee verdedigers stond.

OSV-trainer Maurice Renger probeerde met wissels nog een resultaat te bewerkstelligen, maar het bleef 3-1. Waardoor OSV weer verliest en op drie punten blijft steken. Arsenal daarentegen staat gedeeld eerste. Bekijk hier de overige uitslagen, de stand en het programma.