Arsenal na rust voorbij SCW

Alle Nederlanders zaten in spanning om 19:00 te kijken of te luisteren naar de persconferentie van minister Mark Rutte, maar geen uur later had Arsenal wel nog een bekerwedstrijd te spelen. De Amsterdammers werden geïnformeerd met het slechte nieuws en wisten dat dit de laatste wedstrijd voor nu zal zijn.

Imro Wiekens hoefde zijn spelers nooit extra te motiveren, maar maakte voor het fluitsignaal nog wel even iets duidelijk. “De jongens wisten dat dit voor even de laatste wedstrijd zal zijn, maar ik heb het wel nog even in de kleedkamer benadrukt,” vertelt Wielkens. Ondanks de peptalk begon Arsenal moeilijk aan de eerste helft. Beide teams hadden drie dagen rust gehad, maar het leek wel alsof de Amsterdammers nog een dagje nodig hadden. Arsenal was niet het Arsenal dat zaterdag tegen Aalsmeer vol passie speelde. Maar dat heeft ook te maken met de tegenstander, volgens de trainer van Arsenal. “We hadden duidelijk meer kwaliteit en in de eerste helft zat er misschien iets te veel gemakzucht bij. Met alle respect naar SCW, maar ik zie niet graag dat we eruit vliegen tegen een derde klasser. SCW speelde een leuke eerste helft, maar daar bleef het dan ook bij,” aldus Wielkens. SCW beloonde zichzelf ook in de eerste helft en ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na rust zag je wel een groot verschil tussen beide teams. Arsenal deed er een tandje bij en liep over de thuisploeg heen. Op voetballend gebied, maar ook op conditioneel gebied. In de 55ste minuut zette Daniel Ben-Ami Arsenal weer op gelijke hoogte met SCW. De Amsterdammers roken bloed en maakten exact 10 minuten later de 1-2. Fons Nijenhuis was de gelukkige en kreeg het doelpunt op zijn naam. SCW kon het conditioneel echt niet bij houden en de ruimtes werden groter en groter. Het slotakkoord was gek genoeg weer exact 10 minuten na het tweede doelpunt. Deze keer was het alleen Kiet Versluys die de bal binnen mocht schieten.

Ondanks dat Wielkens graag door wilde in de beker was de opstelling op verschillende plekken gewijzigd. “Op basis van de tegenstander en omdat het de beker is, heb ik wat jongere spelers en spelers die wat minder spelen laten starten. Dat speelde waarschijnlijk ook wel mee waarom we een mindere eerste helft speelden,” vertelt de winnende trainer. Ondanks de mindere eerste helft wist Arsenal de ruststand wel positief om te draaien. Arsenal was goed begonnen aan de competitie en kan die vorm helaas niet langer laten zien. De spelers moeten zichzelf fit houden en hopelijk zien we Arsenal na de break weer schitteren op de Amsterdamse velden.

Tekst: Auke Kooreman