Home / Zaterdag 2a / Arsenal neemt 3 punten mee naar Amsterdam

Arsenal neemt 3 punten mee naar Amsterdam

Nadat de eerste bekerwedstrijd met 1-3 werd verloren van Zwaluwen, herpakte Arsenal zaterdagmiddag zich goed tegen FC Den Helder en gaat de volle buit richting Amsterdam.

De eerste 20 minuten liet Arsenal de thuisploeg komen. Iets wat van tevoren afgesproken was, aldus Imro Wielkens. Na de twintig minuten kwam de wedstrijd dan ook meer los. Arsenal liep meer naar voren en nam de bal steeds vaker over. Rond de dertigste minuut werd Arsenal steeds gevaarlijker en volgde enkele minuten later zelfs de 0-1. Een snelle individuele actie van Oseanu Doorn creëerde ruimte voor zichzelf en gaf vervolgens een voorzet die afgemaakt werd door Stefan Batista Pereira.

Na rust kwam Arsenal al na een minuut op 0-2 en leek de wedstrijd wel gespeeld. Een soortgelijke goal als het eerste doelpunt, maar nu kwam Arsenal over rechts en gaf Manolito Joren de bal voor en zette de clubtopscoorder Mick Hurks uiteindelijk de eindstand op het scorebord. “Het plan was om na de snelle goal de uitslag te vergroten naar de 0-3 alleen bleef dat doelpunt uit”, aldus Wielkens Richting het eind van de wedstrijd gebeurde er wel nog wat opmerkelijks, alleen niet in een positieve zin. Youssef el Abdallaoui werd in duel door een kicks geraakt op zijn hoofd, wat ervoor zorgde dat de keeper van Arsenal met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht. De wedstrijd ging wel gewoon verder alleen niet met de tweede keeper, maar met een veldspeler van Arsenal, Yoshu Stam. Hierdoor nam Arsenal iets minder risico en hield het de lijnen achterin steviger dicht en hielden zij hun 0-2 voorsprong vast. “We hadden de luxe dat wij Den Helder vorige week konden bekijken en zagen daar dat zij erg goed uit de startblokken kwamen. Dat is iets wat vandaag vooral wilde voorkomen en daarom zakte we de eerste 10 à 20 minuten meer in.” 

Hoelang El Abdallaoui eruit ligt is nog niet zeker, maar Wielkens hoopt dat hij volgende week weer gewoon gebruik van hem kan maken. Arsenal, dat dit seizoen een enkel paar nieuwe spelers heeft aangetrokken, moest het zaterdagmiddag doen zonder Junior Toretta. De ex-profvoetballer die vorig jaar bij Arsenal kwam was licht geblesseerd, maar is zeker iemand waar de supporters op moeten letten en iemand die ploeg Arsenal bijdehand moet pakken. 

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend