Arsenal nieuwe koploper, 0-3 winst bij DVVA

Op Sportpark Drieburg stond de wedstrijd tussen DVVA en Arsenal op het programma. In de vorige speelronde verloor DVVA met 9-0 van HBOK, terwijl Arsenal een overwinning boekte op Marken. Na negentig minuten voetballen heeft Arsenal ook DVVA aan de zegekar gebonden. Het duel eindigde in 0-3.

De wedstrijd begon open. Zowel DVVA als Arsenal zochten de aanval, waardoor het spel op en neer golfde. De eerste grote mogelijkheid was voor de thuisploeg, alleen het leer werd hard over het doel van Arsenal geschoten. Enkele minuten later dacht Arsenal op voorsprong te komen, nadat Sven Gomes DVVA-keeper Pelle van Nieuwkerk omspeelde. Echter keerde DVVA-verdediger Sem Barendse de inzet van Gomes. Gedurende de eerste helft had DVVA meer het balbezit, maar de ploeg wist niet gevaarlijk te worden. Arsenal zette af en toe goed aan, waardoor het dreigend werd. Vijf minuten voor rust kwam Arsenal op voorsprong. Een inworp werd slecht verdedigd door DVVA, waardoor Kiet Versluys de bal vanaf de achterlijn kon voorgeven. Via een DVVA-verdediger verdween de bal in het eigen doel: 0-1. Twee minuten later verdubbelde Arsenal de score. Een afgeslagen corner kwam voor de voeten van Shadi El Sabrouty. Hij werd niet door de thuisploeg onder druk gezet en kon de bal, op zo’n 18 meter van het doel, binnenschieten.

Na rust deelde Arsenal de genadeklap uit. Junior Toretta maakte de derde treffer. In de tweede helft zakte Arsenal in, aangezien er comfortabele 0-3 voorsprong was. Hierdoor kon DVVA beginnen met voetballen. Dat ging bij vlagen ook erg aardig, maar in de laatste fase was de pass slordig of zat Arsenal er goed tussen. Wel kreeg DVVA nog een paar kansen, maar de Arsenal-keeper hield zijn doel schoon.

DVVA-trainer Lex van der Horst baalde na de wedstrijd als een stekker. “We hebben de wedstrijd in zeven minuten weggegeven…” Imro Wielkens, de oefenmeester van het winnende Arsenal, keek erg tevreden terug op de wedstrijd. Lees zondag de complete reactie van trainer van de koploper van de zaterdag tweede klasse.Volgend weekend gaat DVVA op bezoek bij AMVJ, dat deze zaterdag met 4-1 verloor bij Marken. Arsenal ontvangt OSV, dat zaterdag verloor met 2-4 van FC Aalsmeer. Bekijk hier de stand, uitslagen en het programma van de zaterdag tweede klasse A.