Arsenal pakt laat de overwinning bij Jong Holland

Jong Holland leek in de extra tijd de koppositie in de tweede Klasse A te pakken, maar zag die droom in de laatste minuut vervliegen tegen Arsenal. De ploeg van trainer Carl Ern had in de tweede helft een 1-2 achterstand weggewerkt en ging vol op jacht naar de winst, wetende dat koploper HBOK punten had laten liggen. Arsenal ging er als een dief in de nacht met de volle buit vandoor: 2-3.

Het was aanhaken of afhaken, Arsenal mag daarom nog altijd hopen door de belangrijke winst in Alkmaar. Een kopbal van Sietse Bol in de extra tijd leek de winnende treffer te worden voor de thuisploeg, maar de bal werd op miraculeuze wijze van de lijn gehaald. En alsof dat nog niet erg genoeg was voor de achtervolger van HBOK, floot arbiter Jordy Schaft een veelbelovende aanval af voor buitenspel, waardoor Arsenal in de tegenaanval kon scoren via Kiet Versluys.

Het was een enerverend duel waarin Arsenal via Kobe Wielkens op 0-1 was gekomen. Jort Feijen zorgde voor een gelijke stand (1-1). Arsenal kwam verdiend op 1-2 via Justin Sporkslede. De tweede helft gaf een ander spelbeeld met Jong Holland als dominante ploeg. Jesper Mannes maakte de 2-2. Kiet Versluys zorgde uiteindelijk voor de bevrijdende en winnende 2-3. De ontlading bij spelers, staf en trainer-coach Imro Wielkens was oprecht en te begrijpen.

De nederlaag betekent dat Jong Holland nu op de vijfde plaats terechtkomt en zich moet richten op de nacompetitie. De ploeg won de eerste periodetitel. Arsenal heeft met de derde plaats beter zicht op koploper HBOK. Het zal sowieso Buitenboys moeten verslaan en komt dan in de wachtstand. Waterwijk staat aan kop in de tweede periode. Het belooft een geweldige ontknoping te worden.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in zaterdag 2A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)