Arsenal passeert OSV dankzij hattrick Mick Hurks

Arsenal gaat als nummer drie van de zaterdag tweede klasse A de jaarwisseling in. De ploeg van Imro Wielkens versloeg OSV in een rechtstreeks duel om die derde plek: 2-4. Met een hattrick was spits Mick Hurks van onschatbare waarde voor de Amsterdammers.

De wedstrijd werd nog voor de winterstop gespeeld omdat OSV op de oorspronkelijke datum (19 januari) het honderdjarig jubileum viert. De nederlaag zal overigens weinig veranderen aan de feeststemming in de Oostzanerwerf. Wel kunnen ze de winterstop heel goed gebruiken. “Het lijkt alsof we naar de Kerst snakken. Dat merk je aan alles. Op trainingen willen dingen niet lukken, je ziet het in de wedstrijd. De spelers zijn een beetje op”, concludeerde OSV-trainer Ron van der Velde na afloop.

Voor de rust was de wedstrijd al beslist in Arsenal’s voordeel. Halverwege de eerste helft opende Rico Hoeboer de score en twee treffers van Hurks direct achter elkaar (41ste en 42ste minuut) maakten het helemaal compleet: 0-3. Na ruim een uur spelen voltooide de spits zelfs zijn hattrick, door op de goede plek te staan na een van richting veranderd schot van Tyrell Perri. “Het liefst heb ik ze zo”, bekende de clubtopscorer (twaalf doelpunten).

Hij noemt zichzelf een ‘sluipmoordenaar in de zestien’. Het heeft iets weg van voormalig AC Milan-topspits Filippo Inzaghi. “Ik denk dat je daar instinct voor kan hebben. Weten waar de bal kan komen en, waar ik heel erg in geloof: dat je daar altijd moet wíllen staan. Je zal mij nooit een dubbele schaar zien maken, man uitspelen en de bal in de lange hoek schieten. Het zijn heel veel van dit soort goals.”

Na de 4-0 voorsprong liet Arsenal de teugels behoorlijk vieren, tot groot ongenoegen van trainer Imro Wielkens. Hij moest lijdzaam toezien hoe de thuisploeg iets terug kon doen. Jermaine Jeulink en Dave Sijbrands gaven de nederlaag van OSV een iets draaglijker aanzicht: 2-4. Daar was in de rust wel een donderspeech van Van der Velde voor nodig. “Je geeft ze op hun lazer, want ik vind dat je alles moet geven. Niet laten slachten als het niet nodig is.”

Bij Arsenal kunnen extra champagneflessen worden opengetrokken tijdens de feestdagen, wetende dat ze een knappe derde plek op de ranglijst bezetten. “Een hartstikke goede eerste seizoenshelft”, zei Hurks. Na een slepende bilblessure, waardoor de spits vorig seizoen niet in actie kwam, is hij weer helemaal terug. De teller staat halverwege de jaargang op twaalf. Het doel van vijftien treffers heeft in zicht. “Op naar de twintig? Gaan we doen.”

Kijk hier voor de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s John Beckman

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)