Arsenal pikt Youssef El Abdallaoui op bij Blauw-Wit Beursbengels

Youssef el Abdallaoui staat volgend seizoen onder de lat bij zaterdag tweedeklasser Arsenal. De 34-jarige doelman komt over van competitiegenoot Blauw-Wit Beursbengels, waarmee hij momenteel voor lijfsbehoud strijdt.

Na drie seizoenen Blauw-Wit Beursbengels is het volgens hem tijd voor een nieuwe uitdaging, een nieuw hoofdstuk. In de winterstop gaf El Abdallaoui aan dat zijn toekomst niet meer bij zijn huidige club lag. “Ik mis beleving, uitstraling en ambitie van de club. Dat vind ik heel jammer. Er is maar één man die het daar allemaal regelt, dat is Han Vermeulen (de voorzitter, red.). Ik heb zoveel respect voor hem en wil Han echt bedanken voor de afgelopen jaren.”

Toen Arsenal bij hem aanklopte, stond de sluitpost open voor een gesprek. El Abdallaoui kent trainer Imro Wielkens nog uit zijn periode bij Chabab, waar de twee goed samenwerkten en daarna altijd contact hebben gehouden. “Arsenal heeft heel veel ambitie en ze willen naar de eerste klasse toe. Dat sprak mij aan. Ik ben nog niet van plan om te stoppen, het gaat mentaal en lichamelijk goed en ik ben te fanatiek. Ik wil gewoon door.”

Wel zal hij zich alvast bezighouden met de toekomst, door als keeperstrainer te helpen in de jeugd van Arsenal. Dat deed hij in zijn eerste jaar ook bij Blauw-Wit Beursbengels. “Ik vond het hartstikke leuk om te doen, maar er is nu geen jeugd meer bij de club. Terwijl dat juist de toekomst is. Wij stoppen er over een paar jaar mee en wie nemen het dan van ons over?”, vraagt ook El Abdallaoui zich af. Bij Arsenal heeft hij daar meer vertrouwen in, zowel op korte als lange termijn. “Het zou mooi zijn voor de club als ze dit seizoen al promoveren.”

Foto: Hans van Beek

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!