Arsenal sluit eerste seizoenshelft winnend af

De twee voorgaande wedstrijden, tegen Koninklijke HFC en koploper AFC, eindigden in een gelijkspel voor Arsenal. Trainer Imro Wielkens wenste de aansluiting bij de bovenste plekken te behouden. Door op het eigen sportpark met 2-0 van EVC te winnen is de Amsterdamse formatie daarin geslaagd.

“Het was een hele degelijke en goede wedstrijd die we gespeeld hebben”, licht Wielkens na de winstpartij toe. EVC, dat voorafgaand aan het treffen met Arsenal twee punten meer heeft verzameld, zakte in het duel in. De bezoekers uit Edam hoopten met de snelle omschakeling de Amsterdammers te verrassen. Echter zag Wielkens zijn team geen moment in gevaar komen. “We waren heel solide. De tegenstander trok zich terug en kwam er inderdaad een paar keer uit, maar dat leverde geen noemenswaardige kansen op.”

Daarentegen kreeg de thuisploeg wel kansen en wist deze om te zetten in doelpunten. Met ongeveer een half uur op de klok opende Daniel Rasche de score: 1-0. Dertig minuten spelen verder werd de score verdubbeld. Spits Kobe Wielkens zette de tweede Amsterdamse treffer op het wedstrijdformulier. De aanvaller kon nu weer een doelpunt bijschrijven, want de afgelopen weken was hij ziek geweest en had daardoor krachten ingeboet.

“We sluiten het jaar met een prima overwinning af en we boeken een belangrijke zege. We hadden nog verder uit kunnen lopen, als we meer kansen hadden benut”, sluit Wielkens af. Genoeg tijd om ervoor te zorgen dat er meer kansen worden benut. Want de volgende wedstrijd van Arsenal staat zaterdag 28 januari op het programma. De wedstrijd wordt dan in en tegen Zandvoort gespeeld. Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)