Arsenal speelt gelijk in spectaculair duel

Arsenal heeft zaterdagmiddag in een spectaculair duel met 3-3 gelijkgespeeld tegen Jong Holland. De Amsterdammers kwamen tweemaal op achterstand, maar wisten uiteindelijk toch nog een punt over te houden. In de eindfase had Arsenal zelfs mogelijkheden op een overwinning, maar deze werden gemist.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Wisselvallig

Arsenal begon wisselvallig aan de wedstrijd. De ploeg van trainer Imro Wielkens leed een aantal keer onnodig balverlies, al had de ploeg geluk dat de tegenstander dit eveneens meerdere keren had. Daardoor ging het spel op en neer. In de loop van de eerste helft kreeg Arsenal steeds meer vat op de tegenstander. Echter, uit het niets kwamen de Amsterdammers op een 0-1 achterstand. Een diepe bal van Jong Holland schepte verwarring in de Arsenal-verdediging. Verdediger Stam speelde de bal richting de keeper, terwijl deze al het doel uit was. Een eigen doelpunt was vervolgens het gevolg.

Na het doelpunt pakte Arsenal het goed op en had het elftal het betere van het spel. De gelijkmaker die vlak voor rust viel, kwam dan ook niet geheel uit het niets. Het doelpunt kwam op naam van Jan Roeters. Het was voor Arsenal logischerwijs een prettigere stand om de rust mee in te gaan.

Spectaculair

Arsenal ging de tweede helft voortvarend van start en maakte al snel de 2-1 via Robbert Rooth. De club drukte verder door en kreeg verschillende mogelijkheden om de voorsprong verder te verruimen. Die gingen er niet in, maar aan de andere kant was het wel raak. In een counter van Jong Holland wilde Jan Roeters de bal onderscheppen, alleen in dezelfde actie glijdt hij de bal ongelukkig in eigen doel. Wederom kwam Arsenal daardoor op achterstand.

De thuisploeg bleef doordrukken om weer op voorsprong te komen, maar het omgekeerde was waar. Arsenal gaf namelijk een vrije trap weg op de rand van het zestienmetergebied, die op een prachtige manier tegen de touwen kwam. De achterstand kwam opnieuw als een teleurstelling, maar Arsenal wist toch nog zijn rug te rechten. Het maakte de stand namelijk weer gelijk door een doelpunt van Mick Hurks: 3-3. Het was eveneens de eindstand van de dag.