Arsenal speelt verrassend gelijk tegen hekkensluiter FC Zaandam

ASV Arsenal is zaterdagmiddag tegen puntverlies aangelopen. Het team van Imro Wielkens kwam op het eigen sportcomplex tegen FC Zaandam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

De Amsterdammers kwamen uitstekend uit de startblokken en kregen direct twee grote kansen voor de openingstreffer. Beide mogelijkheden zorgden echter niet voor de treffer, waarna FC Zaandam daarin wél slaagde. Luuk Steenkamp schoot de bal na tien minuten richting de kruising: 0-1. Het zorgde ervoor dat Arsenal achter de feiten aanliep en moest hopen dat het snel de aansluitingstreffer zou maken. Vlak voor rust was Sven Gomes de maker van dat doelpunt: 1-1.

Ook na rust was Arsenal de bovenliggende partij. Desondanks was het eveneens slordig in balbezit en kon het niet voorkomen dat het opnieuw op een achterstand kwam te staan. Ditmaal was het David Zwiebel die de bal uit een corner binnen werkte. Arsenal zette vervolgens alles op alles om de 2-2 te maken en dat lukte via opnieuw Gomes. In de laatste tien minuten kon het duel nog alle kanten op gaan, maar bleef de gelijke stand op het scorebord staan.

“Gekeken naar de ranglijst is het jammer dat we met 2-2 gelijkspelen”, keek Wielkens terug op de wedstrijd. “Het is een feit dat we nog niet hetzelfde niveau aantikken als voor de coronabreak. Ik kan mijn ploeg echter weinig verwijten, want we hebben weer hard gewerkt. Het was alleen niet voldoende om FC Zaandam te verslaan.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)