Home / Algemeen / Arsenal speelt zich op eigen kracht veilig

Arsenal speelt zich op eigen kracht veilig

Zo’n twintig minuten stond Arsenal virtueel op de twaalfde (nacompetitie)plek. Dat hadden ze bij de promovendus niet verwacht, omdat de Amsterdammers zelf alles in eigen hand hadden. In het laatste kwartier stelde de ploeg van Imro Wielkens alsnog orde op zaken. Een 3-1 overwinning op degradant FC Castricum betekende dat het debuutjaar in de zaterdag tweede klasse A werd bekroond met rechtstreekse handhaving.

Wielkens had geen lijntje lopen met DVVA en Amstelveen, die op dat moment allebei op voorsprong stonden tegen respectievelijk AMVJ en OSV. Dat verbaasde de oefenmeester ook niets. “Wij gingen er vanuit dat zij zouden winnen en dat wij het zelf moesten doen. Onze volle focus lag op de wedstrijd en als wij zouden winnen, hoefden wij helemaal niet naar de concurrentie te kijken. Ik heb altijd vertrouwen gehouden in ons team, hoe zwaar we het ook hebben gehad. Ik heb niet in spanning gezeten: wij zouden deze klus klaren.”

De tijd leek in de tweede helft een grotere tegenstander te zijn voor Arsenal dan opponent Castricum. Na een 1-1 ruststand – met een harde vrije trap maakte Michiel van Gessel de openingstreffer van Castricum-verdediger Roy van Soest ongedaan – hing een voorsprong de hele tweede helft in de lucht. Meerdere gemiste kansen van de thuisploeg zorgden ervoor dat de spanning bij sommige spelers toenam.

Een kwartier voor tijd nam aanvoerder Jan Roeters zijn verantwoordelijkheid door een hoekschop van Stefan Batista Pereira binnen te koppen en de Amsterdammers aan de leiding te helpen: 2-1. De voorsprong zorgde voor een zichtbare opluchting. Bij het ingaan van de blessuretijd werd het definitief beslist. Routinier Melvin Holwijn werd in het strafschopgebied gevloerd en schoot zelf de toegekende penalty binnen voor de 3-1 overwinning.

Ook Wielkens was na afloop opgelucht. “Je weet hoeveel mensen bij dit team en de vereniging betrokken zijn. Hoeveel vrijwilligers er keihard voor knokken dat wij met z’n allen op dit niveau kunnen voetballen. Als het vervolgens tot de laatste speeldag spannend blijft, is er zeker opluchting dat alle tijd en energie die erin gestoken wordt, niet onbeloond blijft.”

De promovendus sloot het seizoen af op een verdienstelijke tiende plaats, twee punten boven de nacompetitiestreep. Toch had de oefenmeester vooraf op meer gehoopt. “De doelstelling was een plek bij de eerste zeven. Dat is niet gelukt. Misschien wat ambitieus als promovendus, maar als je kijkt naar Blauw-Wit Beursbengels of Monnickendam is het niet onmogelijk. We zullen moeten kijken hoe we volgend seizoen wel aan die doelstelling kunnen voldoen en mogelijk zelfs hoger inzetten.”

Kijk hier voor alle uitslagen en de eindstand van de zaterdag tweede klasse A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)