Home / Algemeen / Arsenal stunt met komst van Omar Boukhari (Magreb’90)

Arsenal stunt met komst van Omar Boukhari (Magreb’90)

Zaterdag tweedeklasser Arsenal heeft vlak na de handhaving een verrassende naam gepresenteerd als nieuwe versterking. Omar Boukhari komt over van derdedivisionist Magreb’90, waar hij zes seizoenen speelde en momenteel aanvoerder is. De verdediger kwam eerder in actie voor Chabab.

Zijn hele leven heeft hij op hoog niveau gespeeld. De afstand, tijd en verre uitwedstrijden maakten het voor hem steeds moeilijker om op dat niveau te kunnen of willen blijven acteren. “Ik woon in Amsterdam en wilde iets dichter bij huis gaan voetballen. Van verschillende spelers die ik ken kreeg ik allerlei goede verhalen te horen over Arsenal. Bovendien is het na zes jaar Magreb’90, waar ik op de twee laatste seizoenen na een fantastische tijd heb gehad, ook prettig om een nieuwe uitdaging aan te gaan.”

De inmiddels 32-jarige Boukhari speelde in de jeugd van Ajax en maakte daarna een kort uitstapje naar Al-Shamal (Qatar). Bij NAC Breda keerde hij terug in Nederland en belandde vervolgens bij Argon in het amateurvoetbal. Na één seizoen in de Hoofdklasse koos de rechtsback voor een nieuwe kans in het profvoetbal, in Spanje. Twee jaar speelde hij voor Mazarron CF op het derde profniveau, waarna Boukhari in de Eerste Divisie ook het shirt van Haarlem droeg. In 2009 streek hij neer bij Chabab, waarvoor de vleugelverdediger drie seizoenen speelde en daarna in 2012 naar Magreb’90 vertrok.

In zijn tijd bij Chabab werkte Boukhari nog samen met Arsenal-trainer Imro Wielkens, die daar korte tijd trainer was. “Ik heb hem zeven jaar geleden voor het laatst gesproken. Zo gaat dat in de voetbalwereld: je raakt ze uit het oog en jaren later kom je elkaar weer terug. Ik zocht naar een zaterdagclub in de buurt. Via hem viel mijn oog op Arsenal. Al vrij snel na het eerste gesprek had ik het gevoel dat hier een mooie toekomst voor mij is weggelegd. Het is leuk om weer iets anders te gaan doen.”

Naast de komst van Boukhari komen ook Aziz Ercan, Rico Hoeboer en Robbert Rooth de Amsterdammers versterken. Het drietal is afkomstig van Hoofddorp 2, waarmee zij in de reserve Hoofdklasse speelden.

Foto: A Hoogewoning

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)