Home / slideshow / Arsenal verliest eerste bekerduel maar is toch tevreden

Arsenal verliest eerste bekerduel maar is toch tevreden

Voor Arsenal stond er zaterdagmiddag een pittige eerste bekerwedstrijd te wachten. De Amsterdamse tweede klasse ploeg moest het opnemen tegen Zwaluwen 30 uit de eerste  klasse.

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd, waardoor de ploeg snel op een voorsprong kwam door Omar Boukhari. “Tijdens de wedstrijd waren er goede fases en maakten we de eerste klasse ploeg erg gefrustreerd,” volgens Imro Wielkens. Naarmate de wedstrijd vorderde ging Arsenal wisselen om zo veel spelers minuten te laten maken. Een keuze die Arsenal uiteindelijk fataal werd, maar dat vond Imro Wielkens niet zo interessant. “We zien de bekerwedstrijden als een verlengde voorbereiding en gebruiken die dan ook om iedereen zoveel minuten te laten maken. We hebben een paar nieuwe jongens, dus in de afstemming is er zeker nog veel winst te behalen. Tegen een ploeg zoals Zwaluwen krijgen we veel weerstand en kunnen we goed bekijken waar de zwakke plekken liggen.” 

Later in de wedstrijd nam Zwaluwen de voorsprong over en ging het erg gelijk op. De clubs wisselden kleine kansen met elkaar af. Later aan het eind van de wedstrijd ging Arsenal vol voor de gelijkmaker. In de blessuretijd ging Arsenal alleen op de keeper af en waren ze dicht bij de gelijkmaker. Alleen kon de keeper van Zwaluwen net voorkomen dat het een doelpunt werd en maakte hij er nog een laatste hoekschop van. Arsenal nam heel veel risico en stuurde achteraf gezien te veel mensen mee naar voren voor de gelijkmaker, waardoor Zwaluwen genoeg ruimte had om de wedstrijd definitief te beslissen. “In een minuut tijd kan je de 2-2 maken en het wordt 1-3. We hebben denk ik duidelijk terecht verloren, maar als team hebben laten zien dat we duidelijk sterker zijn geworden als kijkt naar vorig jaar”, besloot Wielkens.

Tekst: Auke Kooreman

Uitslagen bekerwedstrijden 29 augustus

 

Send this to a friend