Home / slideshow / Arsenal viert zaterdag het leven van overleden voorzitter Wim Teuling

Arsenal viert zaterdag het leven van overleden voorzitter Wim Teuling

Met het overlijden van voorzitter Wim Teuling raakte ASV Arsenal begin mei een clubman in hart en nieren kwijt. De Amsterdamse vereniging kreeg door het coronavirus echter niet de kans om de clubman met de juiste hoeveelheid aandacht te herdenken. Komende zaterdag houdt Arsenal daarom, nadrukkelijk voor de thuisspelende leden, alsnog een Wim Teuling Memorial.

Teuling was een bijzondere man binnen Arsenal, die voorzitter Iwan Zandwijken maar liefst 45 jaar lang kende. Zandwijken maakte met de overleden voorzitter hoogtepunten, maar ook dieptepunten mee. “Toen Arsenal op omvallen stond, bleef hij recht overeind staan”, reageert Zandwijken, die Teuling nog een laatste eer wilde bewijzen. Hij koos daarvoor de eerste thuiswedstrijd van het eerste elftal in het nieuwe seizoen uit. “We speelden jarenlang zonder eerste team, maar de laatste vijftien jaar ben ik samen met Wim weer begonnen aan het selectievoetbal. Wim heeft in die jaren onwijs genoten van de selectie, omdat dat zijn kindje was. Het was zijn grote droom dat we dan ook ooit weer op niveau zouden spelen. Net nu we op weg waren om die droom te verwezenlijken, is hij jammer genoeg overleden. We willen tijdens de eerste thuiswedstrijd in de competitie Wim alsnog bij ons laten zijn.”

De dag gaat van start vanaf 8:30 uur, wanneer de eerste jeugdteams hun thuiswedstrijden spelen. “Bij ieder duel, van klein tot groot, houden we met elkaar een minuut lang een applaus. Daarnaast komt er de hele dag een ‘speakers corner’ te staan en zullen we in de middag na de wedstrijd van het eerste elftal een drankje en hapje met elkaar doen. Het idee is dan ook dat Wim er weer bij is en van ons een eerbetoon krijgt.” De zaterdagselectie speelt ‘s middags thuis tegen HBOK, een lastige tegenstander. “We gaan onze uiterste best doen om de drie punten te halen, al zal HBOK dat eveneens doen. Als we een resultaat behalen dan zal dat ongetwijfeld bijdragen aan de stemming, maar komende zaterdag zal dit niet centraal staan in het gesprek van de dag. Want dat staat Wim dan al.”

Tekst: Jordi Smit

Send this to a friend