Home / Zaterdag 2a / Arsenal wint bij Marken

Arsenal wint bij Marken

Zaterdagmiddag speelde Arsenal de derde competitiewedstrijd uit bij Marken. Al bij rust stond de eindstand op het scorebord.

Arsenal had na twee gespeelde wedstrijden 3 punten en moest winnen zaterdagmiddag om in het spoor van de topclubs te blijven. De uitploeg begon dan ook erg sterk aan de wedstrijd en kwam na twintig minuten op 1-0, maar geen twee minuten later gaf Arsenal de voorsprong alweer weg en maakte Marken de 1-1. Arsenal was de eerste twintig minuten duidelijk de betere ploeg. Hoog baltempo, juiste manier van druk zetten en het belangrijkst: de spelers speelden de bal naar de juiste kleur. Hoe makkelijk het ook klinkt, is dat toch iets wat het meeste mis gaat in de voetballerij. 

De 1-1 was daar een voorbeeld van. Arsenal wil het vaak voetballend oplossen en dat gaat hier en daar ook goed en levert de ploeg van Imro Wielkens veel doelpunten op, maar soms ook tegen doelpunten. Arsenal bouwde voor het eigen zestienmetergebied op, maar die opbouw bereikte niet het middenveld. Als je dan een foute bal geeft, staat je hele ploeg fout en kan tegenstander daar vaak van profiteren. Echter bleef Arsenal daar niet te lang over nadenken en probeerden de spelers de sterke beginfase weer op te pakken. In die goede beginfase zag je mooi aanvallend voetbal, maar dat konden beide ploegen even niet meer opbrengen. Net voor rust kreeg Arsenal na een opmerkelijk moment van de keeper een vrije trap. De keeper kwam uit zijn zestienmeter en pakte de bal zomaar in zijn handen. De keeper bleef wel onbestraft, maar gaf wel op een gevaarlijke plek een vrije trap weg. Fons Nijenhuis strafte de fout van de keeper wel af en schoot de vrije trap er schitterend in. Daarmee zette hij de einduitslag op het scorebord, zo bleek later.

De ploeg van Imro Wielkens ging op zoek naar een comfortabele uitslag, maar de Amsterdammers lieten de kansen onbenut. ”We hebben vandaag niet zo veel fouten gemaakt, maar wel één grote en dat moeten we volgende keer proberen te voorkomen. In de tweede helft ben ik erg blij dat we echter nul honderd procent kansen weggeven en de wedstrijd zakelijk over streep trekken,” aldus Wielkens. Door deze blijft Arsenal aangehaakt voor de bovenste plekken, het staat nu vijfde. Volgende week ontvangt het koploper FC Aalsmeer, dat tot nu toe foutloos is.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Tekst: Auke Kooreman

Send this to a friend