Arsenal wint eenvoudig van vierdeklasser Candia ’66

ASV Arsenal heeft Candia ’66 in de beker eenvoudig aan de kant gezet. De Amsterdammers wonnen op het eigen sportcomplex met 5-0.

Imro Wielkens gebruikte het duel met de vierdeklasser om een aantal basisspelers vrijaf te geven. Zo hoefden onder meer Youssef el Abdallaoui, Omar Boukhari en Junior Toretta niet op te draven van de oefenmeester en kregen talenten de kans in de selectie. Het gaf Wielkens de mogelijkheid om twee zestienjarigen in het basisteam te zetten. Zelfs met deze wisselingen was Arsenal een maatje te groot voor Candia ’66.

Hoewel de tegenstander in de eerste twintig minuten nog een redelijk verzet kon bieden, waren het de Amsterdammers die het meeste in balbezit kwamen. Waar in de rust een stand van 3-0 op het scorebord stond, vergrootte Arsenal de score na rust tot een 5-0 overwinning. De doelpunten kwamen op naam te staan van Jessy te Paske, Sven Gomes (2x), Melvin Holwijn en Stefan Batista Pereira. Aan het einde van het duel bracht Wielkens ook nog een keeper van vijftien jaar binnen de lijnen.

Wielkens benadrukte na de wedstrijd dat de competitie voor hem het belangrijkste is. “We beschouwen de beker eigenlijk als een verkapte oefenwedstrijd. Aan de andere kant willen we ook niet verliezen van een vierdeklasser. Vandaag hebben we laten zien dat we een team zijn.” Arsenal gaat zich voorbereiden op volgende week, wanneer een wedstrijd tegen Waterwijk op het programma staat. “Die ploeg is goed gestart, dus ik ben benieuwd hoe we voor de dag komen.”

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)