Arsenal wint met 5-1 dankzij vier treffers Versluys

ASV Arsenal boekte zaterdagmiddag een ruime overwinning op DVVA. De thuisploeg won met 5-1, al was de uitslag wat geflatteerd.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Het was een wedstrijd met twee ploegen die in hun hoofd met andere zaken bezig waren. Waar ASV Arsenal poogt om de aansluiting bij de top te behouden, is het DVVA alles aan gelegen boven de degradatiestreep te blijven. DVVA was de ploeg die het best aan de wedstrijd begon. De ploeg van Lex van der Horst was scherp, won vrijwel elke tweede bal en stichtte via de linksbuiten Max Hazewinkel en rechtsbuiten Job Arntz  gevaar. De eerste kans was dan ook voor DVVA. De sterk spelende Daan Bijlard bracht Tom Frinsel in stelling, maar de middenvelder kreeg de bal naast het doel van Youssef el Abdallaoui. Nog binnen tien minuten creëerde Arntz de tweede kans van het duel, maar hij kreeg de bal niet bij een ploeggenoot.

De patronen van de bezoekers waren gelijk duidelijk. De aanvallen verliepen vrijwel allemaal via Bijlard, die vervolgens de snelle Arntz en Hazewinkel in de diepte stuurde. Daar kwam ook de volgende kans uit. Arntz gaf de bal breed naar Sebastiaan Goderie, die op zijn beurt Hazewinkel bereikte. Zijn gekrulde schot ging ver over het Arsenal-doel. Het was wachten op het eerste doelpunt en die viel na ruim een half uur spelen. Een lange bal van wederom Bijlard kwam terecht bij Arntz. De vleugelaanvaller maakte koelbloedig af en bracht zijn ploeg zo op een uitstekende 0-1 voorsprong. Nog vóór rust schoot Arsenal nog op te paal, waardoor DVVA de voorsprong behield.

De rollen waren in de tweede helft opvallenderwijs volledig omgedraaid. Het lukte Arsenal om het spel in handen te krijgen, terwijl DVVA steeds verder achteruit moest. De eerste kans van de tweede helft kwam al in de eerste minuut via Brenden van Breeijen, maar hij wist de bal niet bij een ploeggenoot te krijgen. Van Breeijen kreeg een paar minuten later zelf de kans om de stand gelijk te trekken. Zijn kopbal mistte echter doel. Duidelijk was wél dat Arsenal een stuk feller uit de kleedkamer kwam, terwijl DVVA de scherpte en het goede spel kwijt was.

De gelijkmaker stond al snel op het scorebord. Invaller Kiet Versluys, afkomstig uit de jeugdafdeling van de club, stond precies op de goede plaats. Hij kreeg de bal aangespeeld en wist deze in de hoek achter El Kourai te mikken: 1-1. De treffer gaf Arsenal een boost, wat ervoor zorgde dat het veldoverwicht steeds meer naar de gastheer kantelde. De voorsprong voor Arsenal kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Wederom was het Versluys die, ditmaal via een voorzet vanaf de andere kant, de treffer maakte: 2-1.

Het was overduidelijk een mentale tik voor DVVA dat niet meer in staat was om de aanvallen van de eerste helft op te zetten. Aan de andere kant was bijna elke aanval een doelpunt. Spits Versluys maakte een droominvalbeurt mee, want ook de 3-1 en 4-1 kwamen op zijn naam te staan. Waar hij bij de derde treffer plotseling opdook en scoorde, maakte hij het vierde doelpunt uit een rebound. Kortom: vier échte spitsengoals. Het slotakkoord kwam van Junior Toretta. Hij krulde een vrije trap ver buiten het zestienmetergebied schitterend in de winkelhaak, waardoor DVVA-keeper El Kourai kansloos was. Een flinke nederlaag dus voor DVVA, dat nu twee weken rust heeft om zich klaar te maken voor een essentiële reeks wedstrijden.

Arsenal-trainer Imro Wielkens was na afloop blij met de overwinning van zijn ploeg. “We speelden gewoon een sterke wedstrijd en hebben zowel de eerste als tweede helft verschillende kansen gecreëerd. Het verschil tussen de eerste en tweede helft vond ik dat we de tweede drie kwartier wél onze kansen afmaakten. Bovendien is het natuurlijk prachtig om te zien dat Versluys vandaag vier doelpunten wist te maken. Dat geeft hem en het team een hoop vertrouwen. Daarnaast stonden we op het laatst met vier A-junioren op het veld, wat niet alleen de ambitie van de club is, maar natuurlijk ook gewoon leuk is binnen het elftal.”

DVVA-coach Lex van der Horst was wat minder content. “Ik vond de uitslag zéker wat te geflatteerd. We speelden de eerste helft prima en kregen een hoop kansen om de score te openen. Dat deden we dan ook via Arntz. In de rust zeiden we nog tegen elkaar: we gaan er weer scherp op en gaan er alles aan doen die overwinning te boeken. Maar al in de eerste seconden van de tweede helft zie je dat wij het kwijt zijn. Dat is na zo’n eerste helft gewoon zonde. We hebben dit vaker dit seizoen gehad, dus op een gegeven moment is het geen toeval meer. De komende twee weken hebben we vrij. Na die periode moeten we er weer staan.”

Tekst: Jordi Smit