Arsenal wint ruim van vv Schoten

Zaterdagmiddag speelde Arsenal hun laatste bekerwedstrijd in Haarlem. Arsenal, dat de selectie wegens blessures noodgedwongen moest verjongen, nam de 3 punten mee richting Amsterdam.

Arsenal kwam snel op voorsprong door een benutte penalty. Verder in de eerste helft waren er hier en daar wel nog wat kansen, alleen bleven die onbenut. Het verjongde Arsenal, dat onder andere Youssef el Abdallaoui, Junior Toretta, Omar Boukhari en Manolito Joren moesten missen vanwege blessures en schorsingen, ging toch met een voorsprong de rust in.

In de tweede helft breidde Arsenal de magere 0-1 ruststand uit tot 0-4. Steven Batista en Hajo Roeters zorgden voor de goals. Arsenal was over de hele wedstrijd voetballend niet heel overtuigend, maar toch wisten ze wel de 0 te houden.

Na het duel had Imro Wielkens niet zo’n goed gevoel over de uitvoering, maar op de uitslag was er niks aan te merken. Arsenal kijkt uit naar de start van de competitie. “We hebben een goed gevoel over de voorbereiding die we gedraaid hebben, maar zaterdag telt dat niet meer. Zaterdag begint iedereen op 0 en wij dus ook. We zijn geen favoriet dit seizoen, maar we willen wel als outsider meedoen”, aldus Imro Wielkens.

Tekst: Auke Kooreman