Arsenal wint van RODA’46 en bereikt de volgende knock-out ronde

Arsenal heeft met het kleinst mogelijke verschil (1-0) gewonnen van Eerste klasser RODA’46 in een spannende en enerverende wedstrijd. De ploeg van trainer-coach Imro Wielkens liet wederom zien over veel voetbaltalent te beschikken en speelde in de eerste helft prima, tegen een ploeg die indruk maakte. In de tweede helft ging het mis voor RODA, dat zeer gemotiveerd voor de dag kwam en Arsenal in fases flink onder druk zette.

Goede prestatie Arsenal

Arsenal speelde een goede wedstrijd en zette alles op alles om te winnen. De beleving en inzet waren goed, maar er was ook een beetje geluk nodig. Keeper Maringho Kortlevers, die volgend seizoen naar DSOV in Vijfhuizen gaat, redde de ploeg met een heel belangrijke inzet op de grootste kans van RODA, bij een 0-0 stand.

Kiet Versluys scoort winnende doelpunt

In de 89e minuut scoorde Kiet Versluys de winnende goal. De bal werd door hem niet goed geraakt, maar rolde toch in het doel van keeper Joshua van der Berkt. Versluys, die al vanaf de E-pupillen bij de club speelt en zelf is opgeleid, is samen met Kobe Wielkens onafscheidelijk. Sinds de D-pupillen (O13) spelen ze samen en dat werpt vruchten in het veld af. Deze en andere talentvolle spelers trekken nu de aandacht van andere clubs, wat volgens trainer-coach Wielkens inherent is aan de ontwikkeling van talentvolle spelers. Wielkens op zijn beurt hoopt dat de spelers bij de club Arsenal blijven en zich verder kunnen ontwikkelen op een volgend niveau.

Spannende slotfase

De laatste vijf minuten van de wedstrijd waren spannend. RODA-speler Stefan van Ginkel kreeg een rode kaart in de extra tijd en wist dat het met tien man verder kon en de 1-0 achterstand. Arsenal moest alle hens aan dek houden om de overwinning over de streep te trekken. Roda bleef pompen en zette Arsenal nog even onder druk, maar de Amsterdamse ploeg hield stand en won verdiend.

Succes niet onopgemerkt

Het succes van Arsenal is niet onopgemerkt gebleven, door een hoge notering in de competitie en de districsbeker. De club is druk bezig om de talentvolle spelers te behouden en om de toekomst van de club veilig te stellen. Daarbij volgt de club een twee-sporen beleid: één bij een mogelijke promotie naar de eerste klasse en anders nog een seizoen in de Tweede klasse.

In de volgende KO-ronde treft Arsenal SVA uit Assendelft.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)