Home / Algemeen / Arsenal wint weer: 3-1 tegen Marken

Arsenal wint weer: 3-1 tegen Marken

Bij Arsenal waren ze deze week erg benieuwd hoe de wedstrijd tegen Marken zou gaan. Het team van trainer Imro Wielkens had namelijk drie afwezigen. Dat waren niet zomaar afwezigen, maar aanvoerder Jan Roeters, routenier Junior Toretta en rechtsback Omar Boukhari. Op het veld stond deze zaterdag een team met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, desondanks bleven de drie punten in Amsterdam. Arsenal versloeg Marken met 3-1.

Op Sportpark Schinkel liet Wielkens twee 17-jarigen starten. Waardoor het team een stuk onervarener was dan normaal het geval is. De Amsterdammers maken in de eerste helft de openingstreffer van het duel. Middenvelder Shadi el Sabrouty was de maker van de goal. Met ongeveer een uur op de klok maakte Marken een geweldige gelijkmaker. Arno Boes schoot van vijftig meter op het Amsterdamse doel. De doelman van Arsenal stond iets te ver voor zijn doel, waardoor Marken op gelijke hoogte kwam. Twee minuten later zette Arsenal weer orde op zaken. Kobe Wielkens maakte de 2-1. Gedurende de tweede helft kreeg de thuisploeg meer kansen en had het duel kunnen beslissen. “We hadden het onszelf makkelijker kunnen maken door niet pas in de negentigste minuut de 3-1 te scoren”, aldus Imro Wielkens, de trainer van Arsenal. De derde treffer werd gemaakt door Capleton Muinguilo.

“Bij vlagen waren we ook dominant, wel maakten we een paar schoonheidsfoutjes. Dat vind ik eigenlijk ook niet zo heel gek, dat heeft met de ervarenheid te maken. Als staf zijn we hartstikke trots op het team. Marken heeft de huid duur verkocht. Trainer Ron van der Velde zet zijn team altijd goed neer, complimenten aan hem en zijn team”, besluit Wielkens. Volgende week speelt Arsenal tegen DWS. Laatstgenoemde club verloor zaterdag met 1-0 van DVVA. Bekijk hier de overige uitslagen in de zaterdag tweede klasse A, de stand en het programma van de clubs.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)