Arsenal en FC Zaandam houden elkaar in evenwicht

Na de 3-2 zege op Marken van vorige week, ging Arsenal dit weekend op bezoek bij FC Zaandam. Dat had een week eerder met 0-0 gelijk gespeeld tegen DVVA.

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2a

Al in de eerste minuut kreeg Arsenal een prima mogelijkheid, na slordig verdedigen van FC Zaandam. De kans werd echter niet benut. Snel daarna ook aan de andere kant een enorme mogelijkheid, toen de keeper van Arsenal ver voor zijn doel stond. Ternauwernood wist hij redding te brengen op de inzet van Luciano Dompig.

FC Zaandam bleef loeren op kansen en werd vooral via Serdar Öztürk meerdere malen gevaarlijk. Eén van zijn inzetten belandde op de paal. Na ruim een halfuur wist Serdar Öztürk uiteindelijk wel te scoren, uit een penalty. Zino Hartgers soleerde door de verdediging van Arsenal heen en werd in het strafschopgebied onderuit gehaald, waarna de scheidsrechter resoluut naar de stip wees.

Op slag van rust wist Arsenal echter de gelijkmaker binnen te schieten. Een lange bal van achteren kwam bij Mick Hurks terecht, die vanuit buitenspelpositie mocht vertrekken. De vlag bleef echter omlaag en de 1-1 was een feit. FC Zaandam leek aangeslagen, want het stelde Arsenal meteen na rust in staat om de 1-2 te maken. Tenminste, dat leek zo, want dit keer werd er wel gevlagd voor buitenspel. Arsenal drukte door en kreeg niet veel later een penalty, maar weer wisten de Amsterdammers de voorsprong niet te pakken. Doelman Jory Witlam stopte de penalty. Tien minuten na rust kwam Arsenal dan toch op voorsprong, toen Tyrell Perri ontsnapte aan buitenspel.

Daarna waren de beste kansen voor FC Zaandam en de 2-2 hing dan ook in de lucht. Die viel in de 67e minuut. Na een goede aanval maakte Hatim el Abassi het af. De thuisploeg ging op jacht naar de winst en was via Özturk nog dicht bij, maar zijn schot ging net naast. Daardoor bleef het bij een 2-2.

Volgende week ontvangt Arsenal FC Aalsmeer, dat na 2 duels ook op 4 punten staat.