Arsenal ziet Marken in slotfase op gelijke hoogte komen

Tien minuten voor tijd leek Arsenal de volle buit binnen te hebben. Met twee doelpunten en een assist had Mick Hurks de Amsterdammers aan een riante 1-3 voorsprong geholpen, maar dat bleek voor de ploeg van Imro Wielkens niet voldoende om over de streep te trekken. Marken slaagde er in de slotfase in om alsnog een gelijkspel uit het vuur te slepen: 3-3.

Wielkens weet inmiddels dat je niet zomaar wint op Marken. Ook zijn ploeg lukte het niet. “Na de 1-3 hoop je de marge over de streep te kunnen trekken, maar direct daarna kregen we een penalty tegen. We hadden niet de behoefte om onnodige risico’s te nemen en hadden niet echt de power om door te drukken. Tien minuten is dan lang, als je weet dat je achterover hangt.”

De eerste tachtig minuten deed Arsenal het prima. Na goed verlengen van Hurks opende Rico Hoeboer in de tiende minuut de score. Lang konden ze hier niet van genieten, want amper een minuut later trok Leon Schipper op prachtige wijze de stand gelijk. Vanaf 45 meter schoot hij de bal over doelman Danny de Lange. “Als voetballiefhebber kan je van zo’n treffer genieten”, moest Wielkens bekennen.

Nog voor de rust herstelde Hurks, op aangeven van de jonge Tyrell Perri, de voorsprong. Deze breidde de spits een klein kwartier voor tijd uit met 1-3. Een verre uittrap van De Lange werd slecht verwerkt door de defensie van Marken en daar wist de aanvaller wel raad mee. Vrij snel hierna deed Schipper met een benutte strafschop iets terug en in blessuretijd bezorgde Jeffrey Schilder de thuisploeg met een late gelijkmaker zelfs een punt: 3-3.

Na afloop was er logischerwijs sprake van teleurstelling, al zijn ze bij Arsenal ook realistisch. Vorig seizoen eindigden de Amsterdammers als debutant op dit niveau op de tiende plek. Met een behoorlijk nieuw team presteert Arsenal nu verrassend goed, met een reeks van zes wedstrijden op rij ongeslagen. “We zijn reëel genoeg om te beseffen dat we van heel ver komen. De stand is eigenlijk een beetje vertekend en we staren ons niet blind op de tweede plek. Iedereen kan van elkaar winnen.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Archieffoto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)