Arsenio Dihalu (AFC’34) wordt bij AGB herenigd met Imdat Ilguy

Zondag eersteklasser AGB heeft een flinke slag geslagen door Arsenio Dihalu over te nemen van competitiegenoot AFC’34. In Amsterdam wordt de 26-jarige middenvelder herenigd met Imdat Ilguy, die hij nog kent uit zijn periode bij OFC. Ook linksback Ilker Yilmaz gaat vanuit Alkmaar mee naar AGB.

“Mijn periode onder Imdat is heel goed bevallen. Zijn rol is heel groot in mijn keuze voor AGB”, zegt Dihalu, die in het seizoen 2013/14 voor de Oostzaners speelde. “Er komen nog een paar jongens met OFC-verleden naar AGB. Met hen heb ik nog een goede band, ze waren fijne collega’s op het veld. Bij OFC was ik erg fit. Imdat weet het hele team te triggeren tijdens trainingen.”

Vanwege persoonlijke redenen koos Dihalu ervoor na drie seizoenen te vertrekken bij AFC’34. “Ik ben bezig om een eigen voetbalacademie op te zetten, maar mocht geen driedaagse clinic geven bij AFC’34 omdat zij al met een andere voetbalschool samenwerken. Je bent aanvoerder van het eerste elftal, de kinderen willen dolgraag met je mee het veld oplopen en dingen van je leren en dan mag ik niet het complex gebruiken? Daar had ik iets meer verwachtingen van. Bij AGB is er in goed overleg wel ruimte voor.”

De middenvelder kwam ook uit voor De Kennemers en AFC. Komende zomer keert hij terug in de hoofdstad, nadat interesse van andere clubs werd afgezegd. Dihalu in een AGB-shirt; iets wat hij vooraf niet voor ogen had. “Eerst zag ik mijzelf niet in dit team. Ik ben toch meer een voetbaltype, dat zie ik daar weinig. Maar ik merkte dat er veel spelers vertrekken. Ik ken Imdat goed. Voor dezelfde trainingsarbeid als in mijn tijd bij OFC, met keihard trainen, heb ik gekozen voor AGB.”

Met de Amsterdammers wil Dihalu meer dan het huidige gevecht dat zij voeren tegen degradatie. “Kampioenschap is een groot woord, maar top-5 is zeker rendabel.” Hiervoor wordt hij vergezeld door Ilker Yilmaz. De 22-jarige linksback verruilt AFC’34 ook voor AGB.

Foto: Ronald Bakker

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AGB