Archieffoto: Herman de Wit | Bram Benda speelde het laatst voor AS'80 (2017/18)

AS’80 vlak voor tijd langszij in Almeerse derby

De Almeerse derby in de zondag derde klasse D heeft geen winnaar opgeleverd. Waterwijk had lange tijd een voorsprong te pakken, maar zag AS’80 in de negentigste minuut op gelijke hoogte komen. Beide ploegen schieten weinig op met de puntendeling: 2-2.

De inzet van beide ploegen en het aantal kansen maakten de vele fouten goed. In de derde minuut zag AS’80-spits Bram Benda zijn inzet naast gaan en niet veel later moest de verdediging van de thuisploeg op de doellijn handelend optreden bij een poging van Ivo de Waal. Diezelfde De Waal werd in de 22ste minuut onderuit gehaald in het strafschopgebied. Vanaf elf meter schoot aanvoerder Frikri Ghoudou Waterwijk op een 0-1 voorsprong.

AS’80 kwam na deze tegenvaller beter in de wedstrijd en kreeg een aantal goede kansen. Zowel Benda als Fons Nijenhuis waren heel dicht bij een verdiende gelijkmaker. Bovendien stond Waterwijk-doelman Tymo Harmsen prima te keepen en keerde hij vlak voor de rust opnieuw een schot van Benda.

Na de rust was de thuisploeg vaak niet zuiver in de passing en daar profiteerde Waterwijk zeven minuten na de hervatting van. De Waal pikte de bal goed op en maakte de 0-2. Het bleef een echte derby met kansen over en weer. Een overtreding van Waterwijker Romano Kappen leverde AS’80 een strafschop op, die Jazz Verstraate verzilverde voor de aansluitingstreffer: 1-2.

Bij het ingaan van de blessuretijd kreeg de ploeg van Ryan Smart loon naar werken met een late gelijkmaker. Een voorzet van Nigel Weerden werd van richting veranderd door een Waterwijk-speler, wat Harmsen kansloos liet: 2-2. “De inzet was perfect en dat moeten we zo houden”, was Waterwijk-trainer Ben Vis lovend over zijn ploeg, ondanks dat de gasten een 0-2 voorsprong uit handen gaven. “Door blessures moest ik vier A-junioren opstellen. Zij hebben zich uitstekend laten zien.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse D.

Verslag en foto’s Herman de Wit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)