ASV Arsenal geeft de wedstrijd na rust opnieuw weg

ASV Arsenal stond dinsdagavond voor de derde keer op een rij met lege handen. Na de nederlagen tegen Marken (4-0) en FC Aalsmeer (0-2) ging het ditmaal met 3-1 onderuit tegen FC Zaandam.

In de eerste helft leek er nog weinig aan de hand te zijn voor de Amsterdammers. De ploeg van Imro Wielkens speelde goed voetbal en slaagde erin om de nodige kansen te creëren. Kobe Wielkens was de maker van de enige treffer van de eerste 45 minuten. Het was een wonder dat het tijdens de theepauze nog altijd 0-1 stond, maar Arsenal wist de score niet verder uit te breiden.

Na de rust kantelde het wedstrijdbeeld volledig. De bezoekers kregen in de tweede helft maar liefst twee rode kaarten. Zowel Stefan Batista Pereira als Sven Gomes werden van het veld gestuurd, waardoor Arsenal aan het einde van de wedstrijd nog slechts met negen man stond. Ondertussen maakte FC Zaandam van de gelegenheid gebruik door de overwinning te pakken. Michael Nguyen, Cerezo Hartgers en Zino Hartgers zorgden gezamenlijk voor de 3-1 eindstand.

Wielkens baalde na afloop flink van het resultaat. “Het team werkt hard, maar we krijgen het nu even niet voor elkaar”, liet hij weten. “Er zit niets anders op dan ons voor te bereiden op komend weekend. Het zal met de rode kaarten weer een puzzel worden, maar we gaan er weer voor.”

Bekijk hier alle uitslagen en de stand in Zaterdag 2A

Tekst: Jordi Smit
Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)