Home / slideshow / ASV Arsenal verliest Manolito Joren aan SV Hoofddorp

ASV Arsenal verliest Manolito Joren aan SV Hoofddorp

SV Hoofddorp versterkt zich deze zomer met Manolito Joren. De rechtervleugelverdediger maakte aan het begin van het seizoen de overstap van HBOK naar ASV Arsenal, maar kiest na een jaar dus alweer voor een nieuwe stap in zijn carrière.

Joren had net een zware blessure achter de rug toen hij bij Arsenal aan de slag ging. Voor zijn gevoel kwam hij steeds meer in zijn oude vorm. Zijn persoonlijke prestaties zaten in de lift en de club stond na enkele knappe prestaties op de derde plaats in de competitie met drie verliespunten. Vervolgens legde de overheid het seizoen echter alsnog stil. “Dat was jammer, want de prestaties gingen goed”, vertelt Joren. De verdediger was daarom van plan bij de Amsterdammers te blijven, totdat SV Hoofddorp hem opbelde. “De club wilde me graag hebben. De overstap is voor mij een prachtige mogelijkheid om weer een nieuwe stap te maken in mijn loopbaan. Natuurlijk heb ik de afweging gemaakt om tóch langer te blijven, maar ik weet niet hoe vaak deze kans in mijn carrière voorbij gaat komen. Uiteindelijk wil ik voor mezelf het hoogst haalbare bereiken.”

De voetballer sprak uitgebreid met Jethro Abram, zijn hoofdtrainer bij SV Hoofddorp, over zijn kansen in het team. “Het is altijd mijn taak om mezelf in het elftal te vechten. Hoofddorp is natuurlijk een prachtige club met veel kwaliteiten, dus dat wordt een mooie uitdaging. Ik maak zeker een goede kans op veel speelminuten, al is het uiteraard aan mij om eerst te presteren en het elftal te helpen.” Joren hoopt komend seizoen met Hoofddorp hoge ogen te gooien in de eerste klasse. “Persoonlijk moet ik aan de rechterkant van het veld veel energie in het elftal brengen, net zoals ik bij Arsenal deed. Dan hoop ik met Hoofddorp voor promotie naar de Hoofdklasse te gaan. Daarvoor moet ik gewoon alles geven. Ondertussen moet ik mezelf blijven ontwikkelen op dit hogere niveau.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Ton van Eennenaam

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)