ASV Lebo sluit ook Issam el Bakkali (Hovocubo) weer in de armen

ASV Lebo heeft opnieuw een oud-speler terug naar Amsterdam gehaald. Issam el Bakkali, momenteel uitkomend voor landskampioen Hovocubo, komt de nummer vijf van de Eredivisie zaalvoetbal versterken.

De reistijd naar Hoorn – eigenlijk het vele reizen in het algemeen – was voor El Bakkali niet meer te doen. Daarom wimpelde hij de interesses van meerdere clubs af. “Dat wil ik niet meer, die afstanden. Lebo is voor mij vijf minuten met de auto”, zegt El Bakkali. “Het is inmiddels een hele stabiele club geworden. Ze hebben een weg geopend voor Amsterdammers om op dit niveau te kunnen spelen. En ik wil graag mijn gezicht weer op de eredivisievelden laten zien.”

De voormalig speler van ‘T Knooppunt droeg enkele jaren geleden al het shirt van Lebo, destijds nog samen met Zaid el Morabiti. Volgend seizoen speelt El Bakkali, na de zomer op het veld uitkomend voor De Volewijckers, onder zijn leiding. “Hij weet wat ik in huis heb en is heel straight. Als je fit bent, speel je en als je niet fit bent, speel je niet. Ik denk dat we echt iets leuks kunnen neerzetten. Ondanks het krachtsverschil zijn ze toch kampioen geworden (in 2016, red.). Er is genoeg potentie. Daar wil ik een belangrijke rol in spelen.”

Naast El Bakkali verwelkomt Lebo ook Odinga Nimako van stadsgenoot Os Lusitanos. Hij heeft een verleden bij onder meer FC Eindhoven en FC Marlene. Eerder werden Barry de Wit en oud-speler Youssef Makraou (beiden Hovocubo) aangekondigd als nieuwe versterkingen.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)