Avonturier Jordi van Gelderen strijkt na Duitsland en Ierland neer bij Legmeervogels

Een jaar geleden verliet Jordi van Gelderen het land om zijn geluk in Duitsland te beproeven. Het avontuur leidde hem naar Duitsland en Ierland, maar inmiddels is de 27-jarige verdediger weer terug in de regio. Sinds de winterstop is hij speelgerechtigd voor zondag eersteklasser Legmeervogels.

Van Gelderen liet AFC, waar hij slechts een halfjaar speelde, achter zich voor SC Teutonia Watzenborn Steinberg. Daar vertrok hij ook na een paar maanden omdat de club degradeerde van het vierde niveau van Duitsland. Hij zette zijn tocht voort in Ierland, waar Van Gelderen terecht kwam bij tweevoudig landskampioen Limerick FC. “Dat vond ik niet aantrekkelijk genoeg, dus besloot ik verder te kijken.”

De verdediger, die eerder al in Finland speelde, keerde terug in Duitsland en vond in Hessen Kassel zijn nieuwe club, ook op het vierde niveau. “De club beviel mij wel, alleen waren er financiële problemen. Ze stonden onder toezicht van de bond en het avontuur ging niet door. Daarna ben ik terug naar Nederland gekomen en gaan meetrainen bij Legmeervogels.”

Na een aantal andere aanbiedingen gaf Van Gelderen uiteindelijk zijn ja-woord aan de Uithoorners. “Ze roepen al een jaar of drie dat ik bij hun moet komen voetballen. Na het gesprek dacht ik bij mezelf: waarom niet? Veel van mijn vrienden van vroeger spelen hier. Ik heb nog even getwijfeld, maar op een gegeven moment moet je keuzes maken. Ik ga in Nederland voor mijn maatschappelijke carrière. De kans die ik hier krijg heb ik met beide handen aangepakt en ik train nu ook de Onder-16.”

Het bevalt hem goed bij de zondag eersteklasser en hoopt zelfs met de club door te stoten naar de Hoofdklasse. “We staan er goed voor om te promoveren. Dit moeten wij zo lang mogelijk vasthouden. We spelen nog uit tegen JOS/Watergraafsmeer en thuis tegen Fortuna Wormerveer, dus voldoende mogelijkheden. Als je kijkt naar de accommodatie en de club, is Legmeervogels ook Hoofdklasse-waardig.”

Verslag Roy Baltus

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)