Home / Algemeen / Azzouz (WV-HEDW) over goal van eigen helft: “Als ik geen andere opties zie, schiet ik”
Ashraf Azzouz

Azzouz (WV-HEDW) over goal van eigen helft: “Als ik geen andere opties zie, schiet ik”

Ashraf Azzouz ging in 2017 al heel het internet over, maar afgelopen weekend deed hij het gewoon weer. Azzouz kreeg, in een lastige wedstrijd tegen de Zwaluwen, de bal op de eigen helft en schoot weer raak. Een ‘Ashrafje’, zoals zijn teamgenoten het noemen, begint langzaam maar zeker een begrip te worden.

“Ik kreeg de bal op een afstand van zo’n veertig meter van onze eigen goal. Zodra ik de bal aanneem kijk ik altijd even vanuit mijn ooghoeken waar de keeper staat. Ondertussen was ik iets vooruit gedribbeld en zag ik geen opties waar echt rendement in zat. Daarom besloot ik te schieten”, vertelt Azzouz over zijn wereldgoal.

“Ik heb het vaker geprobeerd en ik moet ook eerlijk zeggen dat het vaker mis gaat dan goed. Tegen Scherpenzeel raakte ik dit jaar de paal, maar ik heb dus wel meerdere pogingen nodig om het te laten lukken. Het helpt ook mee dat ik vijf jaar ervaring binnen het zaalvoetbal heb. Daar is de bal zwaarder en als je daar hard mee kan schieten, lukt het met een lichtere veldbal ook.”

Belangrijke goal
Naast de schoonheid van de goal, was het ook een belangrijk doelpunt. WV-HEDW bleef bij winst tegen Zwaluwen 30 HCSV koploper in de eerste klasse zaterdag, maar keek toch snel tegen een 0-2 achterstand aan. De treffer van Azzouz gaf de ploeg weer hoop in een goed resultaat. “Zowel mijn ploegenoten als ik dachten niet aan juichen, maar we wilden zo snel mogelijk terug naar de eigen helft, zodat we op de gelijkmaker konden jagen.”

Deze gelijkmaker viel ook in de slotfase, weer was het Azzouz, maar ditmaal vanaf elf meter. Daarmee hield de ploeg van Marcel Valk aan een lastige wedstrijd toch een punt over. Wel zag WV-HEDW Scherpenzeel passeren op de ranglijst, maar Azzouz kijkt met vertrouwen naar het slot van de competitie. “We hebben de laatste weken wat punten laten liggen, maar het waren ook wel lastigere wedstrijden. Nu krijgen we nog een paar moeilijke uitwedstrijden, maar vooral thuiswedstrijden die we moeten winnen. Daarnaast moet de concurrentie nog tegen elkaar en dus heb ik ondanks de achterstand vertrouwen in het kampioenschap.”

Tekst: Mitch Marinus

Foto: Jan Vonk, bekijk hier zijn andere wedstrijdfoto’s

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)